HomeΕΛΛΑΔΑΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα

ΕΟΔΥ: Από μηνιγγίτιδα πέθανε η 17χρονη Ιταλίδα

Σηψαιμικό σοκ

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από κεραυνοβόλο μορφή μηνιγγίτιδας κατέληξε στο Νοσοκομείο Νίκαιας η 17χρονη Ιταλίδα που διακομίστηκε με υψηλό πυρετό και σηψαιμικό σοκ από την Νάξο με αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας στην Αθήνα.

Θετικές σε μηνιγγιτιδόκοκκο ήταν οι εργαστηριακές εξετάσεις που διενήργησε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας ( ΕΟΔΥ).

Νωρίτερα ο ΕΟΔΥ είχε χαρακτηρίσει «ανυπόστατα» δημοσιεύματα σχετικά με περιστατικό έμπολα που κατέληξε σε κρατικό νοσοκομείο της Αττικής. Διευκρίνιζε ότι το επιδημιολογικό ιστορικό του εν λόγω περιστατικού δεν είναι συμβατό με τη νόσο έμπολα.

Σε προχωρημένη σηψαιμία η 17χρονη από τη μηνιγγίτιδα

Σύμφωνα με πληροφορίες, η νεαρή κοπέλα βρισκόταν για διακοπές με τους δικούς της στη Νάξο, όταν εμφάνισε έντονα συμπτώματα μολυσματικού ιού.

Η περίπτωσή της και τα ύποπτα συμπτώματα σήμαναν «συναγερμό» στη Νάξο και η 17χρονη διακομίστηκε το απόγευμα της Τρίτης, ως κατεπείγον περιστατικό, με αεροσκάφος της Πολεμικη Αεροπορίας στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας.

Παρά τις προσπάθειες των γιατρών του νοσοκομείου Νίκαιας, ωστόσο, η νεαρή άφησε την τελευταία της πνοή τα ξημερώματα της Τετάρτης. Το βασικό χαρακτηριστικό της κατάστασή της ήταν η προχωρημένη σηψαιμία.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση