HomeHL-9Αγωγή αποζημίωσης για τον θάνατο του Παναγιώτη Μητρέλου: Αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου

Αγωγή αποζημίωσης για τον θάνατο του Παναγιώτη Μητρέλου: Αναμονή για την απόφαση του δικαστηρίου

Εκδικάστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, την Πέμπτη 14/03, παρουσία της οικογένειας του αδικοχαμένου Παναγιώτη Μητρέλου, ο οποίος είχε χάσει τη ζωή του με φρικτό τρόπο από πτώση πεύκου στη λεωφόρο Δημοκρατίας τον Αύγουστο του 2022, εκδικάστηκε η αγωγή αποζημίωσης που έχουν καταθέσει οι οικείοι του στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η αγωγή αποζημίωσης εκδικάστηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου, με την απόφαση του δικαστηρίου να αναμένεται μέσα στους επόμενους μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η οικογένεια Μητρέλου αξιώνει από το Δήμο Ηρακλείου την καταβολή συνολικά 1.130.000 ευρώ ως χρηματική ικανοποίηση για την ψυχική οδύνη που υπέστησαν τα μέλη της.

Το τραγικό δυστύχημα

Η ασύλληπτη τραγωδία εκτυλίχθηκε στις 18 Αυγούστου 2022 στο Ηράκλειο όταν ένας 51χρονος καταπλακώθηκε από πεύκο.

Ο Παναγιώτης Μητρέλος ήταν με το δίκυκλό του στο φανάρι της λεωφόρου Δημοκρατίας όταν το τεράστιο πεύκο που βρισκόταν στο πεζοδρόμιο εκριζώθηκε και έπεσε στο οδόστρωμα προκαλώντας τον τραγικό θάνατο του δικυκλιστή.

Οι έρευνες για τα αίτια της πτώσης του, «υγιούς» όπως το χαρακτήριζαν οι αρχές, δέντρου ξεκίνησαν άμεσα με εισαγγελική παρέμβαση.

Οι αρχές συλλαμβάνουν τον προϊστάμενο Πρασίνου του δήμου Ηρακλείου με τον εισαγγελέα να τον αφήνει ελεύθερο μέχρι να ολοκληρωθούν οι έρευνες.

Οι αυτοψίες που έγιναν στο δέντρο έδειξαν πως οι ρίζες του πεύκου από την πλευρά του πεζοδρομίου είχαν υποστεί εκτεταμένη σήψη και από την πλευρά του δρόμου είχαν αποκοπεί, ενδεχομένως, εξαιτίας έργων που είχαν πραγματοποιηθεί στο σημείο.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση