HomePost ItΗ «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον σχεδιαζόμενο δανεισμό του δήμου

Η «Λαϊκή Συσπείρωση» για τον σχεδιαζόμενο δανεισμό του δήμου

Τι αναφέρει σε ανακοίνωσή του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ανακοίνωση για τον δανεισμό των 27 εκ. ευρώ του δήμου εξέδωσε η «Λαϊκή Συσπείρωση».

Αναλυτικά αναφέρει:

Στην προσπάθεια της η δημοτική αρχή να κρύψει το ότι η αιτιολόγηση της για την αναγκαιότητα λήψης δανείου ύψους 27 εκατ -και μάλιστα με φαστ τρακ διαδικασίες- βασίζεται σε ένα πρόχειρα και αυθαίρετα καταρτισμένο, μη ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, στη χτεσινή κατεπείγουσα συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, επιτέθηκε στην «Λαϊκή Συσπείρωση» για την αναφορά της στο χρηματικό υπόλοιπο των 43 εκατ. που εμφανίζεται να υπάρχει στις 31-12-2023. Μάλιστα ο Δήμαρχος την χαρακτήρισε ως «τερατώδεις ανακρίβειες» που αν ισχύουν «θα μας δώσει τη θέση του να διοικήσουμε το δήμο»! (https://youtu.be/e7huKQ5JBtA?t=4718). Η ατυχία του όμως είναι ότι αυτό ακριβώς αναφέρεται στην 78/29-02-2024 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου η οποία είναι και αναρτημένη στο «Διαύγεια» με ΑΔΑ: ΨΧ6ΓΩ0Ο-Φ23 (επισυνάπτονται οι σχετικές σελίδες).

Μάλλον όμως κανένας από την δημοτική αρχή δεν πρόλαβε να διαβάσει τον προϋπολογισμό που κατέθεσαν και με περισσή ευκολία πρόλαβαν να καταλήξουν ότι πρέπει να χρεώσουν τους δημότες με δάνειο 27 εκατ. που, στην εικοσαετία αποπληρωμής του, θα κοστίσει, με βάση την πρόταση του ΤΠ&Δ που επιλέχτηκε, κατ΄ εκτίμηση 47 εκατ!

Την αναφορά μας δε στο ακόμα μεγαλύτερο σκάνδαλο της μη απόδοσης από την κυβέρνηση των θεσμοθετημένων πόρων (https://youtu.be/e7huKQ5JBtA?t=2381), δεν μπήκε στον «κόπο» ούτε η δημοτική αρχή ούτε όμως και κανένας άλλος συνδυασμός να την σχολιάσει. Με βάση την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού, τις μνημονιακές και τις «μεταμνημονιακές» ρυθμίσεις, τους εκτιμούμε κοντά στα 60 εκατ. ενώ για το 2023 η κυβέρνηση απέδωσε στο δήμο Ηρακλείου μόνο 19,5 εκατ. Δεν τα γνωρίζουν ή δεν θέλουν να στενοχωρήσουν την κυβέρνηση; Είναι δυνατόν στην τοποθέτηση του ο κ. αντιδήμαρχος οικονομικών όπως και ο κ. Δήμαρχος να μην αναφέρονται σε αυτά, ενώ και μόνο ενός έτους οι δικαιούμενοι -με βάση τους νόμους- πόροι θα έφταναν όχι μόνο για να μην πάρει ο δήμος δάνειο αλλά και για να λύσει πλήθος άλλων προβλημάτων;

Τους προκαλούμε ξανά, να πουν στον λαό του Ηρακλείου πόσα -κατά την εκτίμηση τους- εκατ. ευρώ χρωστάει το κράτος στον δήμο Ηρακλείου, από αυτά που οι κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ, παράνομα δεν απέδιδαν τα τελευταία χρόνια.

Η δημοτική αρχή να σταματήσει να ρίχνει τα βάρη στους δημότες. Να σταματήσει ΤΩΡΑ την διαδικασία λήψης του δανείου!

Να αποδοθούν από την κυβέρνηση οι θεσμοθετημένοι πόροι στο δήμο και να αξιοποιηθούν αυτοί για το λαό του Ηρακλείου!

Διαφήμιση
Διαφήμιση