HomeΕΛΛΑΔΑΜητσοτάκης για ΤΕΚΑ: Στόχος μας o νέος ασφαλιστικός οργανισμός να εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις

Μητσοτάκης για ΤΕΚΑ: Στόχος μας o νέος ασφαλιστικός οργανισμός να εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκοπός να χτίσουμε έναν οργανισμό ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις στους ασφαλισμένους, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε εκδήλωση του υπ. Εργασίας για τα δύο χρόνια λειτουργίας του Ταμείου Επικουρικής Κεφαλαιοποιητικής Ασφάλισης (ΤΕΚΑ).

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος»

Παρακολουθήστε την εκδήλωση και την ομιλία του πρωθυπουργού

Ο πρωθυπουργός ξεκίνησε την ομιλία του εκφράζοντας τις ευχαριστίες του σε όσους οραματίστηκαν, σχεδίασαν και υλοποίησαν το ΤΕΚΑ, το πρώτο κεφάλαιο, όπως είπε, μια πολύ μεγάλης μεταρρύθμισης που αφορά το ασφαλιστικό μας σύστημα και υπογράμμισε ότι «πρόκειται για πνευματικό παιδί του υφυπουργού Πάνου Τσακλόγλου».

«Η τομή που έχουμε κάνει είναι πολύ σημαντική και τα οφέλη από την δημιουργία του ΤΕΚΑ θα φανούν σε βάθος χρόνου και είναι πολλαπλά. Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα σε κάτι που έθιξαν και οι τρεις νέοι που συμμετείχαν στο πάνελ, στο ζήτημα της έννοιας της ατομικής ιδιοκτησίας ενός μέρους των προσωπικών αποταμιεύσεων ως αποτέλεσμα της εργασίας ενός νέου» σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Αυτή η έννοια του ατομικού κουμπαρά, ότι τα χρήματα αυτά είναι δικά σας, γράφουν το όνομά σας επάνω, κανείς δεν μπορεί να τα ακουμπήσει, κατ’ ελάχιστον το κράτος εγγυάται ότι θα πάρετε πίσω τις εισφορές σας και σίγουρα κάτι περισσότερο. Αυτό ανατρέπει πλήρως την αντίληψη την οποία έχουμε για την διανεμητική έννοια της κοινωνικής ασφάλισης, ότι ουσιαστικά οι δικές μας εισφορές πληρώνουν τις συντάξεις της προηγούμενης γενιάς» είπε χαρακτηριστικά.

«Ακριβώς αυτός ο ατομικός κουμπαράς, τον οποίο θα βλέπετε οι ασφαλισμένοι κάθε μήνα να μεγαλώνει, είναι αυτό που αλλάζει τις αντιλήψεις μας γύρω από την έννοια της αποταμίευσης αλλά και γύρω από την σημασία της ασφαλισμένης εργασίας» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Στο εξωτερικό υπάρχουν μεγάλοι ασφαλιστικοί οργανισμοί, με πάρα πολύ μεγάλη τεχνογνωσία με δέσμευση πρώτα να προστατέψουν εισφορές των ασφαλισμένων. Αυτό σκοπεύουμε να κάνουμε τώρα με το ΤΕΚΑ, να χτίσουμε έναν οργανισμό υπό την εποπτεία της Τράπεζας της Ελλάδος, ο οποίος θα εγγυάται τις καλύτερες δυνατές αποδόσεις» σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Είναι σημαντικό να περάσουμε στη δεύτερη φάση που είναι η φάση πειθούς ώστε να έρθουν όσοι έχουν τη δυνατότητα να ασφαλιστούν» είπε ο πρωθυπουργός κλείνοντας τον σύντομο χαιρετισμό του.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση