HomeCity Guide14+ 1 Λόγοι για να επισκεφτείς αυτές τις Απόκριες τη Σητεία!

14+ 1 Λόγοι για να επισκεφτείς αυτές τις Απόκριες τη Σητεία!

To Πρόγραμμα εκδηλώσεων τελευταίου 3ημέρου των Απόκρεων & Καθαρής Δευτέρας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Τους «14 + 1 λόγους για να επισκεφτείς αυτές τις Απόκριες τη Σητεία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Συνεργατικό Δίκτυο Τουρισμού Δήμου Σητείας στο οποίο περιλαμβάνονται και οι εκδηλώσεις του τελευταίου τριημέρου της Αποκρεάς και της Καθαράς Δευτέρας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

  1. Ένα γεμάτο 4ήμερο στη Σητεία – Κάθε Μέρα και Μία Διαφορετική Εμπειρία!

Ο επισκέπτης που θα επιλέξει να περάσει το τελευταίο τριήμερο των Απόκρεων & την Καθαρά Δευτέρα στη γραφική Σητεία θα βιώσει κάθε μέρα και μία διαφορετική εμπειρία!

  1. Η Λευκή Αποκριάτικη Νύχτα της Παρασκευής! (15/03)

Ερχόμενος ο επισκέπτης στη Σητεία από το απόγευμα της Παρασκευής θα βρει σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της πόλης τραπέζια με μεζέδες, άφθονο κρασί και ρακή δωρεάν για όλο τον κόσμο, προσφορά από τα καταστήματα της πόλης.

Στην κεντρική πλατεία της Σητείας ανιματέρ, ζογκλέρ και ξυλοπόδαροι προσφέρουν θέαμα και δραστηριότητες για παιδιά και μεγάλους, ενώ μουσική από DJs σε επιλεγμένα σημεία της πόλης, θα μας ξεσηκώνουν με τις μουσικές τους επιλογές.

Ειδικά για αυτή τη μέρα τα καταστήματα θα μείνουν ανοιχτά μέχρι αργά το βράδυ προφέροντας τα εμπορεύματα τους με μεγάλες εκπτώσεις και προσφορές. Μιλάμε φυσικά για την καθιερωμένη εδώ και 11 χρόνια «ΛΕΥΚΗ ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ ΝΥΧΤΑ» του Εμπορικού Συλλόγου Σητείας.

  1. η (οι) Μουσική(οί) της φωτιάς! (Σαβ 16/03)

Θέλετε να ζήσετε μια αλλιώτικη εμπειρία; Με σημείο συγκέντρωσης το ενετικό φρούριο Καζάρμα το Σάββατο στις 7μμ, ένα ποτάμι φωτιάς και κρουστών, θα ξεχυθεί στα σοκάκια και τα σκαλοπάτια της παλιάς πόλης, με κατάληξη στο λιμάνι,  μεταφέροντάς μας σε αλλοτινές εποχές, όπου Κουρήτες, Άραβες, Σαρακηνοί, Ενετοί, κουρσάροι και Σητειακοί ξεπλέκουν το κουβάρι της Ιστορίας της πόλης και της Κρήτης. Προσφέροντας ένα φαντασμαγορικό θέαμα στους επισκέπτες και στους θεατές του δρώμενου. Σαλτιμπάγκοι, κυρίες – κύριοι και χοροί εποχής, η φλεγόμενη θάλασσα, τα καζάνια του πολέμου, τα πλοία του Μπαρμπαρόσα είναι λίγα από αυτά που θα συναντήσετε. Πάρτε τον πυρσό σας και ελάτε! Οργάνωση: Σύλλογος Φίλων Μουσικής Σητείας.

  1. Η Βραδινή Καρναβαλική Παρέλαση  & το Street Party του Σαββάτου (16/03)

Με σημείο συγκέντρωσης το λιμάνι της Σητείας θα ξεκινήσει η βραδινή καρναβαλική παρέλαση υπό τους ήχους των μουσικών επιλογών του DJ και με τη συμμετοχή των ομάδων του θησαυρού αλλά και ανεξάρτητων ομάδων και καρναβαλιστών!

Αφού περάσει από όλο το παραλιακό μέτωπο θα καταλήξει στην οδό Ελ. Βενιζέλου όπου θα λάβει χώρα ένα υπαίθριο Street Party  με εναλλασσόμενους DJs και τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων εστίασης με κοινή μουσική.

  1. H Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής (17/03)

Μεσημέρι Κυριακής, στις 4μμ καρναβαλιστές και άρματα, μαζί με τη λαμπερή Βασίλισσα του καρναβαλιού Κατερίνα Πασαλάρη (αναπληρωματική Miss Europe 2023), με το Βασιλιά  Καρνάβαλο και τον Πολύδωρο το χταπόδι, τη μασκότ του Σητειακού  καρναβαλιού, σε μία φαντασμαγορική παρέλαση!

  1. Το Kids Street Party της Κυριακής (17/03)

Μετά τη Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση της Κυριακής, τα παιδιά έχουν το δικό τους Street Party! Στον πεζόδρομο της οδού Καραμανλή.

  1. Η μουσική Συναυλία με τον Κωνσταντίνο Κουφό και το συγκρότημά του (17/03)

Αμέσως μετά το τέλος της μεγάλης Καρναβαλικής Παρέλασης στην κεντρική πλατεία της πόλης, ο Κώστας Κουφός με το συγκρότημα του θα μας διασκεδάσει για 2 ώρες με τα τραγούδια του.

  1. Το νυχτερινό Street Party της Κυριακής (17/03)

Μετά τη συναυλία με τον Κωνσταντίνο Κουφό, ξεκινάει το δεύτερο After Parade Street Party  με εναλλασσόμενους DJs και τη συμμετοχή όλων των καταστημάτων εστίασης με κοινή μουσική.  Οργάνωση: Σύλλογος Εστίασης και ψυχαγωγίας.

  1. Η εμπειρία του Σητειακού Καρναβαλιού συμμετέχοντας σε μία από τις καρναβαλικές ομάδες!

Μασκαρευτείτε και γίνετε μέλος σε μία από τις καρναβαλικές  ομάδες, βιώνοντας πλήρως την κάθε ξεχωριστή βραδιά!

  1. Το Παλαικαστρινό Καρναβάλι! (17/03)

Το 13ο Παλαικαστριανό Καρναβάλι υποδέχεται ντόπιους και επισκέπτες για να ξεφαντώσουν μαζί με τους καρναβαλιστές στο Παλαίκαστρο!

  1. Τα Κούλουμα στη Σητεία! (18/03)

Παραδοσιακά Κούλουμα στη Σητεία στο Άλσος Χλουβεράκη, διασκεδάζοντας με παραδοσιακό μουσικό συγκρότημα, αλλά και DJ για πιο μοντέρνα ακούσματα. Θα προσφερθεί δωρεάν φασολάδα και Σαρακοστιανά εδέσματα με αυθεντικές Σητειακές γεύσεις και συνταγές. Επίσης, οι μικροί μας φίλοι θα έχουν την ευκαιρία να διδαχτούν την κατασκευή του παραδοσιακού χαρταετού, από τον ίδιο το Δήμαρχο! Οργάνωση: Δήμος Σητείας, Δημοτική Κοινότητα Σητείας

  1. Τα Κούλουμα στα Χωριά του Δήμου Σητείας την Καθαρά Δευτέρα (18/03)

Ζήστε την εμπειρία της Καθαράς Δευτέρας σε ένα από τα χωριά του δήμου Σητείας που διοργανώνουν Κούλουμα απολαμβάνοντας μεζέδες και Σαρακοστιανά εδέσματα με αυθεντικές Σητειακές γεύσεις και συνταγές, συνοδεία Μουσικής και Χορών!

Απολαύσετε τα παραδοσιακά μας Κούλουμα από τους τοπικούς πολιτιστικούς συλλόγους στα χωριά Καρύδι, Λάστρος, Τουρλωτή και Χαμέζι και γνωρίστε με τον καλύτερο τρόπο την τοπική φιλοξενία .

  1. Η Γαστρονομία της Σητείας!

Απολαύστε τα γεύματα μας στα καταστήματα εστίασης της Σητείας, με τη συνοδεία εκλεκτού Σητειακού κρασιού ή ρακής.  Οι τιμές για την ποιότητα που προσφέρουν είναι ιδανικές. Πρέπει να προσπαθήσεις πολύ για να μην βρεις ποιοτικό φαγητό!

Μη ξεχάσετε να δοκιμάσετε τα τυροκομικά της περιοχής και φυσικά το παραδοσιακό ξύγαλο Σητείας,  ένα προϊόν Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (ΠΟΠ).

  1. Τα γλυκά της Σητείας!

Ενδώστε στον πειρασμό των παραδοσιακών γλυκών της Σητείας – ξεροτήγανα και καλιτσούνια –  αλλά και για όσους ξέρουν, λουκουμάδες και γαλακτομπούρεκο!

Τα ιδιαίτερα γλυκίσματα της Σητείας θα σας συνοδεύουν ιδανικά σε αυτή την καρναβαλική σας εμπειρία!

+1 Λόγος: Οι άνθρωποι της Σητείας!

Όπως και αν αποφασίσετε να διαμορφώσετε το πρόγραμμά σας κατά την επίσκεψη σας αυτές τις Απόκριες στη Σητεία,  η επαφή και η συναναστροφή με τους ντόπιους, φημισμένοι ως φιλόξενοι και γλεντζέδες άνθρωποι, θα είναι από μόνη της η πιο δυνατή εμπειρία και ο πιο σημαντικός λόγος να επιστρέψετε και πάλι σύντομα στα Σητειακά μέρη!

Σητειακό Καρναβάλι  2024 και όπως λένε αυτοί που ξέρουν, η Σητεία είναι για μυημένους..

Για περισσότερες πληροφορίες

https://www.facebook.com/SitiaCarnival/

https://www.instagram.com/carnival_sitia/

Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024 – Καθαρά Δευτέρα

Κούλουμα στα χωριά του δήμου Σητείας!

Κούλουμα στο Καρύδι

Δευτέρα 18 Μαρτίου, 11πμ

Στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου, κοντά στο Καζάνι.

Με παραδοσιακή φασολάδα και άλλους νηστίσιμους μεζέδες. Ελάτε με την παρέα σας, με όρεξη, με κέφι και με ό,τι μεζέ επιθυμείτε.

Σε περίπτωση που ο καιρός δεν ευνοήσει, η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο καφενείο του χωριού.

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Καρυδίου

Κούλουμα στη Λάστρο

Δευτέρα 18 Μαρτίου, 11πμ

Γιορτή Φασολάδας από τα χέρια του διάσημου τοπικού σεφ Babs στο κτίριο του Συλλόγου.

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργάνωση: Προοδευτικός Σύλλογος Λάστρου «Η Αναγέννηση».

Κούλουμα στην Τουρλωτή

Δευτέρα 18 Μαρτίου, 12μμ

Στην πλατεία της Τουρλωτής (ή στην αίθουσα του Συλλόγου σε περίπτωση που δεν το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες)

Με την καθιερωμένη φασολάδα, λαγάνα και άλλα παραδοσιακά εδέσματα. Με ζωντανή μουσική με τους: Τσιαντρή Κωνσταντίνο, Μασσάρου Άννα, Συλλιγαρδάκη Γιώργο.

Με διαθέσιμη ψησταριά για όσους θελήσουν να ψήσουν σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι καιρικές συνθήκες.

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Τουρλωτής

Κούλουμα στο Χαμέζι

Δευτέρα 18 Μαρτίου, 11πμ

Αίθουσα ή αύλειος χώρος (ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες) εκδηλώσεων Μορφωτικής Στέγης (πρώην Δημοτικό Σχολείο Χαμεζίου)

Με κεράσματα που θα περιλαμβάνουν νηστίσιμους μεζέδες όπως ελιές, λουμπούνια, λάχανο, παραδοσιακή φασολάδα, λαγάνες, και από ποτά ρακί και κρασί. Θα υπάρχει ζωντανή κρητική μουσική και θα επακολουθήσει κρητικό γλέντι. Μη ξεχάσετε να φέρετε τους χαρταετούς σας!

Είσοδος: ελεύθερη

Διοργάνωση: Μορφωτική Στέγη Χαμεζίου

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση