HomeΚΡΗΤΗΔεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μικρούς μαθητές και μαθήτριες

Δεκαήμερο εκδηλώσεων Κυκλοφοριακής Αγωγής για μικρούς μαθητές και μαθήτριες

Από το Δήμο Ηρακλείου, την Διεύθυνση Α/βάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών και μαθητριών στην ορθή απόκτηση οδικής συμπεριφοράς και την προώθηση και καλλιέργεια θετικών προτύπων κυκλοφοριακής κουλτούρας, ο Δήμος Ηρακλείου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, σε συνεργασία με την Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και την Τροχαία Ηρακλείου, διοργανώνουν 10ήμερο εκδηλώσεων μετά το Πάσχα στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής της Νέας Αλικαρνασσού.

Για τον καλύτερο σχεδιασμό και συντονισμό των δράσεων αυτών πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου σύσκεψη στα γραφεία της Αντιδημαρχίας Παιδείας, στην οποία συμμετείχαν ο Αντιδήμαρχος Αντώνης Περισυνάκης, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Π.Ε. Ηρακλείου Μανόλης Μπελαδάκης και ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Στέλιος Καρακούδης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν αμέσως μετά τις διακοπές του Πάσχα και θα έχουν διάρκεια 10 ημερών. Σε αυτές θα συμμετέχουν δεκάδες σχολεία και θα δημιουργηθούν ομάδες εκπαίδευσης από φορείς όπως η Αστυνομία, η Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ, και εθελοντικές ομάδες διάσωσης.

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Αντώνης Περισυνάκης σε δήλωσή του τόνισε ότι εκπαιδεύοντας τους μικρούς μαθητές θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά οδηγών που θα οδηγούν με ασφάλεια ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα τόσο τον Μανόλη Μπελαδάκη όσο και τον Στέλιο Καρακούδη για την πολύτιμη βοήθεια που προσφέρουν στην εκπαιδευτική πραγματικότητα της πόλης μας. Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής βρίσκεται στην Αλικαρνασσό, σε χώρο 7 στρεμμάτων και απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση