HomeHL1-GreeceΣτις 4 Απριλίου στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης -Συνάντηση με Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο

Στις 4 Απριλίου στην Ουάσιγκτον ο Μητσοτάκης -Συνάντηση με Μπάιντεν στο Λευκό Οίκο

Στο Μόντρεαλ του Καναδά 24 Μαρτίου ο πρωθυπουργός

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην Ουάσιγκτον μεταβαίνει στις 4 Απριλίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα έχει συνάντηση στο Λευκό Οίκο με τον πρόεδρο Τζο Μπάιντεν.

Αυτό αποκάλυψε ο πρέσβης των ΗΠΑ στην Ελλάδα Τζορτζ Τσούνης από την Αλεξανδρούπολη, όπου συμμετέχει στο 2ο East Macedonia and Thrace Forum.

Κυβερνητικές πηγές πάντως, διευκρίνιζαν ότι η συγκεκριμένη ημερομηνία (4 Απριλίου) έχει συζητηθεί, αλλά ακόμη δεν υπάρχει επίσημη επιβεβαίωση.

Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για το εξ αναβολής ταξίδι στις ΗΠΑ που επρόκειτο να κάνει τον Ιανουάριο ο Έλληνας πρωθυπουργός, καθώς τότε είχε νοσήσει από γρίπη H1N1 και παραπέμφθηκε να γίνει κάποια στιγμή μετά τον Μάρτιο.

Ο Κ. Μητσοτάκης θα παρευρεθεί στην εκδήλωση που διοργανώνεται στον Λευκό Οίκο για την επέτειο της Ελληνικής Επανάστασης του 1821 και θα έχει συνάντηση με τον Αμερικανό πρόεδρο.

Χθες, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ερωτηθείς ποιον προτιμά, τον Τζο Μπάιντεν ή τον Ντόναλντ Τραμπ, ενόψει των αμερικανικών εκλογών του Νοεμβρίου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης απάντησε:

«Όποιον επιλέξει ο αμερικανικός λαός, θα σεβαστούμε την επιλογή του προφανώς. Οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις είναι τόσο ισχυρές αυτή την περίοδο που δεν πιστεύω ότι θα ξεφύγουν από τις ράγες στις οποίες έχουν μπει, ανεξαρτήτως του ποιος θα εκλεγεί πρόεδρος».

Στο Μόντρεαλ του Καναδά 24 Μαρτίου ο Μητσοτάκης

afisa-parelasi1

Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα μεταβεί στις 24 Μαρτίου στο Μόντρεαλ του Καναδά, για να παραστεί στην παρέλαση της εθνικής επετείου.

Οπως ανακοίνωσε η Ελληνική Κοινότητα Μείζονος Μοντρεάλ, η παρέλαση θα γίνει στην καρδιά του Parc-Extension και αναμένεται να παραστεί τόσο ο Ελληνας πρωθυπουργός, όσο και ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό, μαζί με άλλους αξιωματούχους των δύο κυβερνήσεων.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση