HomeHL-GreeceΡέντη: Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Ρέντη: Στις 59 οι συλλήψεις για τη δολοφονία Λυγγερίδη

Κατηγορίες και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε περισσότερες από 50 συλλήψεις προχώρησαν το τελευταίο 24ωρο αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους, για τη δολοφονική επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού Γιώργου Λυγγερίδη που έγινε στις 7 Δεκεμβρίου 2023 έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Η επιχείρηση βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αναμένονται αναλυτικές ανακοινώσεις από την Ελληνική Αστυνομία για τους συλληφθέντες που, κατά πληροφορίες, ανέρχονται σε 59 και πρόκειται να αντιμετωπίσουν κατηγορίες, μεταξύ άλλων, και για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ενώ στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται πάνω από 150 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ανάμεσα στους συλληφθέντες φέρεται να βρίσκεται και ο 16χρονος αδερφός του 18χρονου που παραδέχθηκε ότι έριξε την φωτοβολίδα, ένα ηγετικό στέλεχος οργανωμένων οπαδών,  καθώς και ένας 26χρονος μάνατζερ ενός Έλληνα τράπερ.

Η έρευνα των Αρχών αφορά τόσο στην υπόθεση θανάτου του νεαρού αστυνομικού έξω από το γήπεδο στον Ρέντη όσο και σε άλλα περιστατικά οπαδικών επεισοδίων.

Πρόσθετη κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας αντιμετωπίζουν συμφωνα με τους συνηγόρους τους, οι 59 συλληφθέντες οι οποίοι κρατούνται στη ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν αύριο το πρωί στον αθλητικό εισαγγελέα. Η κατηγορία αφορά καταγγελθείσα από έτερο αστυνομικό επίθεση το μοιραίο βράδυ της 7ης Δεκεμβρίου. Δηλαδη ότι οι συγκεκριμένοι, πέραν του καθ’ ομολογία νεαρού δολοφόνου, προκαλεσαν επεισόδια σε βάρος των αστυνομικών των ΜΑΤ. Κατά τις ίδιες πηγές, οι 59 αποτελουν τον πυρήνα της οργάνωσης υπάρχουν ακόμη 100 άτομα με την κατηγορία της ευρύτερης συμμετοχής όπως και άλλες αξιόποινες πράξεις.

Υπενθυμίζεται ότι ο 31χρονος αστυνομικός των ΜΑΤ έφυγε από τη ζωή στις 27 Δεκεμβρίου, μετά από 20 ημέρες νοσηλείας, έπειτα από τον σοβαρό τραυματισμό του από ναυτική φωτοβολίδα που είχε δεχθεί σε επεισόδια που έλαβαν χώρα έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη κατά τη διάρκεια του αγώνα βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση