HomeHL-9Δεν έχουν τέλος τα καραβάνια με τους μετανάστες-190 μέσα σε λίγες ώρες

Δεν έχουν τέλος τα καραβάνια με τους μετανάστες-190 μέσα σε λίγες ώρες

Φιλοξενούνται στα Χανιά-Προβληματισμός στις αρχές

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Έντονη ανησυχία και προβληματισμό προκαλούν στις αρμόδιες αρχές η τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών οι οποίες φτάνουν στη Γαύδο και στα παράλια της Κρήτης.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μόλις σε λίγες ώρες στο νησί έφτασαν τρία «καραβάνια» με 190 συνολικά μετανάστες. Πρόκειται για τους 60 που εντοπίστηκαν στην Παλαιόχωρα το πρωί του Σαββάτου, για τους 91 που εντοπίστηκαν νοτιοανατολικά της Γαύδου και τους 39 που βρέθηκαν το πρωί της Κυριακής στην παραλία «Τρυπητή» της Γαύδου.

Μετανάστες στην Παλαιόχωρα: Βρέθηκαν οι διακινητές – Δύο συλλήψεις

Στη σύλληψη δύο ατόμων ως τους διακινητές των μεταναστών που εντοπίστηκαν το πρωί του Σαββάτου στην Παλιόχωρα, προχώρησαν χθες οι λιμενικές αρχές.

Υπενθυμίζεται ότι όλα ξεκίνησαν όταν από στελέχη της Λιμενικής Αρχής Παλαιόχωρας  εντοπίστηκαν εξήντα άτομα στην περιοχή Κερατίδες Παλαιόχωρας καθώς και ένα ξύλινο σκάφος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομάδα αποτελείται κυρίως από ανήλικους ηλικίας 12 έως 15 ετών. Από τους 60 μετανάστες, 52 είναι Αιγύπτιοι, 7 είναι από το Πακιστάν και 1 από το Μπαγκλαντές.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν στον λιμάνι της Παλαιόχωρας όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες από στελέχη του Κέντρου Υγείας Κάνδαλου, ενώ στη συνέχεια πρόκειται να μεταφερθούν σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του δήμου Χανίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, οι άνδρες του λιμενικού σώματος κατά τη διάρκεια των καταθέσεων που έλαβαν από τους μετανάστες διαπίστωσαν πως οι δύο άνδρες, 26 και 22 χρονών, ήταν οι διακινητές και είναι πλέον αντιμέτωποι με τη δικαιοσύνη.

Σκάφος με 91 μετανάστες νοτιοανατολικά της Γαύδου

Συναγερμό σήμανε στις αρχές το μεσημέρι του Σαββάτου για ύπαρξη λέμβου με μεγάλο αριθμό μεταναστών, σε δυσχερή θέση, στη θαλάσσια περιοχή νοτιοανατολικά της ν. Γαύδου.

Στην περιοχή απέπλευσε αμέσως περιπολικό πλοίο του λιμενικού το οποίο εντόπισε ένα ξύλινο σκάφος με 91 άτομα. Οι αλλοδαποί μετεπιβιβάστηκαν στο περιπολικό πλοίο και μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στο λιμάνι της Αγίας Γαλήνης. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν  σε προσωρινό χώρο φιλοξενίας του δήμου Χανίων, με τη συνοδεία στελεχών της Λιμενικής Αρχής Ρεθύμνου και Τ.Α.Ε. Ρεθύμνου.

Στην παραλία της Τρυπητής 39 μετανάστες

Μία νέα «καραβιά» το πρωί της Κυριακής αφίχθηκε στην Γαύδο. Πρόκειται για 39 άτομα που έφτασαν στην παραλία «Τρυπητή» με ένα ξύλινο σκάφος.

Οι μετανάστες αρχικά μεταφέρθηκαν από περιπολικό σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι «Καραβέ» της Γαύδου και στη συνέχεια με πλοίο στο λιμάνι της Παλαιόχωρας. Στη συνέχεια οδηγήθηκαν με τη συνοδεία στελεχών ΕΛ.ΑΣ. στο λιμάνι της Σούδας Χανίων.

Κορεσμός στα σημεία φιλοξενίας στα Χανιά-Προβληματισμός των αρχών

Η αύξηση των μεταναστευτικών ροών που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στην Κρήτη προκαλεί «πονοκέφαλο» στις αρχές καθώς υπάρχει κορεσμός στα σημεία φιλοξενίας. Οι 190 μετανάστες φιλοξενούνται στις παιδικές κατασκηνώσεις του Καλαθά καθώς και στο ανοιχτό πάρκινγκ και τον αύλειο χώρο του λιμεναρχείου και του τελωνείου στο λιμάνι της Σούδας. Όλο αυτό δημιουργεί αρκετά προβλήματα τόσο φιλοξενίας όσο και οικονομικών αναγκών που δημιουργούνται όπως αναφέρουν πηγές από το δήμο ενώ τονίζουν ότι αυτοί «θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων αλλά χρειάζεται η βοήθεια από την πολιτεία».

Διαφήμιση
Διαφήμιση