HomeHL-CultureΜάθιου Πέρι: Τιμήθηκε στο αφιέρωμα των Όσκαρ

Μάθιου Πέρι: Τιμήθηκε στο αφιέρωμα των Όσκαρ

Συγκινημένοι οι θαυμαστές του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Οι θαυμαστές του Μάθιου Πέρι συγκινήθηκαν, καθώς ο ηθοποιός από τα «Φιλαράκια» εμφανίστηκε στο αφιέρωμα των φετινών Όσκαρ για όσους έφυγαν από τη ζωή τον περασμένο χρόνο.

Ο 54χρονος σταρ βρέθηκε νεκρός στο τζακούζι του σπιτιού του στο Λος Άντζελες στις 28 Οκτωβρίου, με τη νεκροψία να επιβεβαιώνει αργότερα ότι πέθανε από τις «οξείες επιδράσεις της κεταμίνης» και από πνιγμό.


Κατά τη διάρκεια του τμήματος προς τιμήν των εκλιπόντων, ο Αντρέα Μποτσέλι και ο γιος του Ματέο ανέβηκαν στη σκηνή για να τραγουδήσουν μαζί το κλασικό τραγούδι «Time to Say Goodbye», τιμώντας έναν αριθμό αστέρων που πέθαναν τον τελευταίο χρόνο.

Ανάμεσα σε άλλους, τα βραβεία Όσκαρ απέτισαν φόρο τιμής στον «Τσάντλερ Μπινγκ», τον ηθοποιό του Ντάμπλντορ, Μάικλ Γκάμπον, τον Άλαν Άρκιν, τον Πολ Ρούμπενς, τον Χάρι Μπελαφόντε, καθώς και τον πρωταγωνιστή του «Curb Your Enthusiasm»« Ρίτσαρντ Λιούις.

Μάλιστα, ο Πέρι δεν είχε συμπεριληφθεί κατά τη διάρκεια του αντίστοιχου αφιερώματος στα BAFTA, προκαλώντας αντιδράσεις μεταξύ των φαν του. Η Βρετανική Ακαδημία είχε απαντήσει λέγοντας ότι θα τιμήσει τη μνήμη του στα Βραβεία της Βρετανικής Τηλεοπτικής Ακαδημίας.

Το «Time To Say Goodbye» κυκλοφόρησε αρχικά το 1995 ως «Con te Partirò», που μεταφράζεται στα ιταλικά ως «Θα φύγω μαζί σου».

Ο Μποτσέλι ερμήνευσε το τραγούδι, το οποίο επαναηχογράφησε στα αγγλικά με τη Βρετανίδα σοπράνο Σάρα Μπράιτμαν το 1996, με τη βοήθεια του συνθέτη Χανς Ζίμερ, ο οποίος έχει βραβευτεί δύο φορές με Όσκαρ.

Η ερμηνεία, κατά την οποία πολυάριθμοι χορευτές στριφογύριζαν γύρω από τον πατέρα και γιο φορώντας μπλε κοστούμια, συγκίνησαν όχι μόνο το κοινό, αλλά και τους θαυμαστές του Μάθιου Πέρι, όταν το πρόσωπό του εμφανίστηκε στην οθόνη.

Αρκετοί από αυτούς κατέφυγαν στο Χ/Twitter για να εκφράσουν τη θλίψη τους.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση