HomeΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣΜε επιτυχία η εκδήλωση «Μικρές ιστορίες της πόλης» με ομιλητή το Νίκο Ψιλάκη

Με επιτυχία η εκδήλωση «Μικρές ιστορίες της πόλης» με ομιλητή το Νίκο Ψιλάκη

Πρόκειται για τη δεύτερη ομιλία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Mε μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 6 Μαρτίου, στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Θεοτοκόπουλος» της Βικελαίας Δημοτικής Βιβλιοθήκης, η ομιλία του συγγραφέα, δημοσιογράφου και ερευνητή κ. Νίκου Ψιλάκη με το ενδιαφέρον θέμα: «Οι περιπέτειες της καστρινής Αποκριάς».

Πρόκειται για τη δεύτερη ομιλία η οποία εντάσσεται στην επιτυχημένη σειρά ομιλιών με θέμα «Μικρές ιστορίες της πόλης» που διοργανώνουν η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και η Βικελαία Δημοτική Βιβλιοθήκη. Η ομιλία του Νίκου Ψιλάκη για την Καστρινή Αποκριά βασίστηκε στη διερεύνηση των αρχειακών πηγών, στην αποδελτίωση του Τύπου, στην παλαιότερη καταγραφή μαρτυριών (1983–2005) και στη μελέτη των διασωθέντων υλικών καταλοίπων, κυρίως παλαιών μασκών, μικρό μέρος των οποίων παρουσιάστηκε  κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

6d9a1275

Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός αναφέρθηκε στην σπουδαία πορεία που έχει διαγράψει ο καταξιωμένος και πολυβραβευμένος δημοσιογράφος και συγγραφέας Νίκος Ψιλάκης και ειδικότερα για το θέμα της ομιλίας του σημείωσε: «Με αυτή την εξαιρετικά πρωτότυπη, εμβριθή και βαθιά, έρευνα στη λαογραφία της Κρήτης την οποία έχει κάνει μας έχει «πλουτίσει» παρά πολύ, πέρα από τα βραβεία και την δημόσια αναγνώριση».

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου συνεχάρη και την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Ρένα Παπαδάκη για την πολύ ωραία σειρά ομιλιών που έχει εγκαινιαστεί με πρωτοβουλία της και η οποία βρίσκει πολύ μεγάλη απήχηση.

Την ομιλία παρακολούθησαν ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Βαγγέλης Ζάχαρης, οι Αντιπεριφερειάρχες Γεωργία Μηλάκη και Γιώργος Πιτσούλης, ο πρόεδρος της ΔΕΠΑΝΑΛ κ. Κώστας Βαρβεράκης, η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου –Χρονάκη, ο τέως Δήμαρχος Βασίλης Λαμπρινός κ.α

Στις «Μικρές ιστορίες της πόλης», αναδεικνύονται και αποκαλύπτονται γεγονότα, ιστορικές περίοδοι, προσωπικότητες που σημάδεψαν τη ζωή της πόλης με τον πλούσιο πολυπολιτισμικό χαρακτήρα και άγνωστες ή ξεχασμένες στιγμές της, που αφηγούνται γνώστες της μικροϊστορίας της. Οι ομιλίες απευθύνονται σε όλους τους δημότες της πόλης μας και η συμμετοχή είναι ελεύθερη.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση