HomePost ItΜήνυμα Προέδρου ΠΕΔ για την Ημέρα της Γυναίκας

Μήνυμα Προέδρου ΠΕΔ για την Ημέρα της Γυναίκας

Τι αναφέρει ο δήμαρχος Ρεθύμνου Γιώργης Μαρινάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας ο πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Ρεθύμνου εξέδωσε το παρακάτω μήνυμα:

Ο εορτασμός της Ημέρας της Γυναίκας, έχει ισχυρό συμβολισμό και αξία  ως αφορμή  αναστοχασμού αλλά και προβληματισμού για την έκταση και την ένταση των έμφυλων διακρίσεων και της βίας  που εκδηλώνονται σε βάρος των γυναικών,  σε κάθε γωνιά του πλανήτη.

Οι διαχρονικοί  αγώνες των γυναικών για την αναγνώριση και κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους, είναι άξιοι σεβασμού.

Η αποφασιστικότητα, η μεθοδικότητα και η τόλμη με τις οποίες διεκδικούν την Ισότητα, μέσα από την  αποδόμηση καλά στεριωμένων στερεοτύπων και παγιωμένων κοινωνικών κανόνων που διέπουν τις σχέσεις των φύλων, εμπνέουν την αποδοχή και ενθαρρύνουν την επιβεβλημένη αλλαγή νοοτροπίας.

Εντούτοις, παρότι στη ζωή όλων των ανθρώπων, η επίδραση της Γυναίκας με τους πολλαπλούς της  ρόλους  και ιδιότητες ως Μάνα, σύντροφος, αδελφή, φίλη, συνεργάτιδα κ.α. είναι καταλυτική,  οι συντελούμενες διακρίσεις και  τα φαινόμενα κακοποίησης  των γυναικών,  επιβάλλουν τη διαχείριση αυτής της κοινωνικής παθογένειας συλλογικά, με αμεσότητα και αποτελεσματικότητα.

Με αυτό το πνεύμα, συμπαραστεκόμαστε ως ΠΕΔ Κρήτης αλλά και ως Τοπική Αυτοδιοίκηση σε κάθε δίκαιο αίτημα των γυναικών. Είμαστε αρωγοί σε κάθε τους αγώνα  Παραμένουμε συνοδοιπόροι τους, σύντροφοί τους, υποστηρικτές τους  στην έμπρακτη,  αδιαπραγμάτευτη, συνειδητοποιημένη, συλλογική τους αντίσταση σε κάθε κακόβουλη πρακτική, σε κάθε υποβιβαστικό  λόγο, σε κάθε απόπειρα κατάλυσης προσβολής ή υπονόμευσης  των δικαιωμάτων τους στην οικογένεια την εργασία, την πολιτική, τον πολιτισμό, σε κάθε έκφανση της ζωής και της δράσης τους.

Θέτουμε στη διάθεση τους υποστηρικτικές δομές και διασφαλίζουμε τη δίκαιη και αμερόληπτη  αξιοποίηση των πολλαπλών τους ικανοτήτων προς όφελος των ίδιων, των οικογενειών τους, της κοινωνίας που ζουν.

Είμαστε κοντά τους ως  συνάνθρωποί τους που επιθυμούν και αγωνίζονται για μια κοινωνία που υπερασπίζεται το δίκαιο, προασπίζει τη δημοκρατία, επιδιώκει  την ισότητα των μελών της και εξασφαλίζει ευκαιρίες  ανάπτυξης και ευημερίας σε όλους, αδιακρίτως.

Διαφήμιση
Διαφήμιση