HomeHL-EconomyΤέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Ποιους αφορά – Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Τέλη κυκλοφορίας με το μήνα: Ποιους αφορά – Πότε αναμένεται να ξεκινήσει

Τσουχτερά πρόστιμα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Εντός των επόμενων ημερών θα κατατεθεί στην Βουλή διάταξη για τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα για όσους επιθυμούν να επανακτήσουν ψηφιακά τις πινακίδες τους.

Το μέτρο αναμένεται να έχει ισχύ από τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους.

Τέλη κυκλοφορίας με τον μήνα

Οσοι επιθυμούν να επανακυκλοφορήσουν το όχημά τους για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα θα μπορούν να το πράξουν μέσω της πλατφόρμας myCAR της ΑΑΔΕ.

Για να μπορέσουν οι οδηγοί να θέσουν ψηφιακά σε ισχύ τις πινακίδες τους, θα πρέπει να έχουν το όχημά τους ασφαλισμένο.

Το ποσό πληρωμής αντιστοιχεί αναλογικά με το 1/12 των ετήσιων τελών κυκλοφορίας επί τους μήνες που το όχημα θα επανακυκλοφορήσει.

Επιπλέον, αν κάποιος επιθυμεί να κινήσει το όχημά του για ενάμιση, δυόμιση, τρεισήμισι μήνες κ.ο.κ. θα υποχρεωθεί να πληρώσει αντίστοιχα για δύο, τρεις και τέσσερις μήνες.

Παραδείγματα

Ιδιοκτήτης αυτοκινήτου με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 300 ευρώ επιθυμεί να επανακυκλοφορήσει το όχημα του για δύο μήνες. Σε αυτή την περίπτωση θα πληρώσει: 300 ευρώ/12χ2=50 ευρώ.

Αντίστοιχα, αν επιθυμεί να κυκλοφορήσει το όχημά του για 2 μήνες και 5 ημέρες θα κληθεί να πληρώσει για 3 μήνες και συγκεκριμένα: 300/12χ3=75 ευρώ.

Τσουχτερά πρόστιμα

Τσουχτερά θα είναι τα πρόστιμα σε περίπτωση που κάποιος δεν θέσει το όχημά του σε ψηφιακή ακινησία ακριβώς την ημερομηνία λήξης της περιόδου κυκλοφορίας.

Το πρόστιμο υπολογίζεται στο διπλάσιο των ετήσιων τελών αφαιρούμενου του πσού που πλήρωσε για να το κινήσει.

Για παράδειγμα οδηγός με ετήσια τέλη κυκλοφορίας που επανακυκλοφορεί το όχημά του για δύο μήνες και δεν το θέτει μετά τους δύο μήνες σε ψηφιακή ακινησία, θα κληθει να πληρώσει 300 ευρώ μείον 50 που αντιστοιχούν στο ποσό που πλήρωσε χ2, δηλάδη 250χ2=500 ευρώ.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση