HomeΚΡΗΤΗΧαμόγελο του Παιδιού: Εκδήλωση για το bullying

Χαμόγελο του Παιδιού: Εκδήλωση για το bullying

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Κέντρο για τη βία και τον εκφοβισμό – Bullying που λειτουργεί πραγματοποιούν εκδήλωση όπου θα αναδειχθεί η τεράστια αύξηση των περιστατικών bullying καθώς & τα πολύ ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του φαινομένου.

Η εκδήλωση είναι με αφορμή την Πανελλήνια Ημέρα ενάντια στο bullying, και με την υποστήριξη του Ευρωπαϊκού Δικτύου ενάντια στην ενδοσχολική Βία και τον Εκφοβισμό (European Antibullying Network) και θα γίνει την Τετάρτη 6 Μαρτίου, και ώρα 11:30π.μ.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση εδώ: https://www.youtube.com/live/STd0E0N7sGE?si=Iqy22lkRY4ke00OS

Η συγκεκριμένη Εκδήλωση εντάσσεται σε μία τετραήμερη δράση, που διοργανώνουμε υπό τον συντονισμό της εξειδικευμένης ομάδας Ψυχολόγων μας, για την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση 1.000 μαθητών και μαθητριών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από σχολεία της Αττικής για το φαινόμενο του bullying.

Σε μια περίοδο που τα περιστατικά εκφοβισμού αποτελούν ένα τραγικό φαινόμενο, που δυστυχώς απασχολεί ολοένα και πιο συχνά την ελληνική κοινωνία, τη σχολική κοινότητα, τα παιδιά και φυσικά τις οικογένειες, θα ήταν κρίσιμης σημασίας η παρακολούθηση της εκδήλωσης και η προβολή των ευρημάτων αλλά και των προτάσεων αντιμετώπισης από ειδικούς αλλά και μαθητές!

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, θα παρουσιαστούν:

Ευρήματα Πανελλαδικής Έρευνας για το bullying του Οργανισμού σε σχολεία.

Δράσεις, υπηρεσίες και στατιστικά στοιχεία του Οργανισμού για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση του φαινομένου

Έργα μαθητών και μαθητριών από σχολεία όλης της Ελλάδας στο πλαίσιο της εκστρατείας ΜΙΛΑ ΤΩΡΑ, που για 11η συνεχή χρονιά υλοποιεί «Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το Ευρωπαϊκό Μαθητικό Δίκτυο του Οργανισμού «YouSmile», σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού.

Προτάσεις για πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση του φαινομένου από την Ομάδα Δικαιωμάτων του Παιδιού του Ευρωπαϊκού Εθελοντικού Μαθητικού Δικτύου You Smile του Οργανισμού

Το Ευρωπαϊκό Πρότυπο Πιστοποίησης κατά του Εκφοβισμού, μέσω του Ευρωπαϊκού Δικτύου κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού (European Antibullying Network).

Τέλος στην εκδήλωση θα ανακοινωθεί η νέα πολύτιμη συνεργασία του Οργανισμού με το ΝΟΥΝΟΥ.

«Το Χαμόγελο του Παιδιού» και το ΝΟΥΝΟΥ Gouda ενώνουν τις δυνάμεις τους και υλοποιούν το πρόγραμμα «Έχεις τη δύναμη μέσα σου» κατά της ενδοσχολικής βίας και του εκφοβισμού σε 365 σχολεία και 30.000 μαθητές σε όλη την Ελλάδα. Το ΝΟΥΝΟΥ στηρίζει για ένα έτος την πραγματοποίηση των διαδραστικών παρεμβάσεων πρόληψης και ευαισθητοποίησης για την αντιμετώπιση του φαινομένου από εξειδικευμένη ομάδα Ψυχολόγων του Οργανισμού, σε μαθητές και μαθήτριες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, αλλά και στο ευρύ κοινό.

Με την ελπίδα της θετικής σας ανταπόκρισης στο καλέσμά μας σε μια ημέρα τόσο σημαντική για το Χαμόγελο κάθε παιδιού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση