HomeΕΛΛΑΔΑΤι λέει η κοινή γνώμη για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Τι λέει η κοινή γνώμη για τις φοιτητικές κινητοποιήσεις ενάντια στα ιδιωτικά πανεπιστήμια

Ενόψει συλλαλητηρίων την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου, την Παρασκευή 8 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

 

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη αναφορικά με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις που εναντιώνονται στην ίδρυση των ιδιωτικών/μη κρατικών πανεπιστημίων, σύμφωνα με νέα έρευνα της Prorata.

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή, 8 Μαρτίου, καθώς νωρίτερα σήμερα εγκρίθηκε από την αρμόδια Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας.

Ειδικότερα, το 47% δηλώνει υπέρ των κινητοποιήσεων και το 50% διατηρεί αρνητική στάση, ενώ σε ό,τι αφορά στις καταλήψεις των Πανεπιστημίων σχεδόν οι δύο στους τρεις ερωτηθέντες τάσσονται εναντίον.

prorata-1-idiotika-panepisthmia

Συγκεκριμένα, για τις καταλήψεις που έχουν ξεκινήσει από την αρχή του έτους στα πανεπιστήμια, το 61% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά, με μόνο το 35% να δηλώνει υπέρ.

prorata-2-idiotika-panepisthmia

Ο καθηγητής Νίκος Θεοχαράκης σχολιάζοντας τα ευρήματα της Prorata εξηγεί πως «αν όμως σκεφτεί κανείς ότι εδώ και χρόνια γίνεται μια συστηματική εκστρατεία κατασυκοφάντησης της δημόσιας παιδείας και βλέπουμε να λέγονται ψέματα τα οποία είναι ασύστολα γενικά, δεν μου κάνει εντύπωση ότι ο κόσμος, ο οποίος ακούει ΜΜΕ που ανήκουν στο καρτέλ της ενέργειας και τους φίλους της κυβέρνησης που θέλουν να κάνουν τα δικά τους κόλπα, είναι κατά το ήμισυ εναντίον των καταλήψεων».

«Παρά τα όσα τους έχουν σερβίρει υπάρχει ένα κομμάτι που πιστεύει στη δημόσια παιδεία» καταλήγει.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση