HomeHL-GreeceΜητσοτάκης: “Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν”

Μητσοτάκης: “Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν”

Το δυστύχημα στα Τέμπη, η ακρίβεια, αλλά και οι έρευνες της αστυνομίας για τα τρομοκρατικά χτυπήματα, βρέθηκαν μεταξύ άλλων στην εβδομαδιαία ανασκόπηση του Κυριάκου Μητσοτάκη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Οι ένοχοι για το δυστύχημα των Τεμπών θα τιμωρηθούν” τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης εκφράζοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη του στη Δικαιοσύνη, επισημαίνοντας τη βεβαιότητα του ότι “θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων για να καταδειχθεί η αλήθεια”.

Στην καθιερωμένη εβδομαδιαία ανάρτηση του στο Facebook ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε την πεποίθηση του ότι η Δικαιοσύνη θα ερευνήσει και θα απαντηθούν “όλες οι καταθέσεις, ακόμη και οι πιο ακραίες” και προσέθεσε:

“Δεν πρέπει να μείνει καμία σκιά που να δηλητηριάζει τη δημόσια ζωή και την εμπιστοσύνη στους θεσμούς. Ακόμη κι αν αυτό απαιτήσει λίγο περισσότερο χρόνο”.

Συνεχάρη την Αστυνομία για τις επιτυχίες της στο μέτωπο της τρομοκρατίας, και δεσμεύθηκε ότι “στους δρόμους και στις γειτονιές σύντομα θα δείτε και περισσότερους αστυνομικούς, οι οποίοι μέχρι τώρα είναι επιφορτισμένοι με το έργο της επίδοσης ποινικών εγγράφων”.

Όπως ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης στο εξής, θα γίνεται ηλεκτρονικά η επίδοση για τρεις κατηγορίες εγγράφων που αγγίζουν περίπου τις 170.000 ετησίως. Αυτό -τόνισε ο πρωθυπουργός- σημαίνει ότι θα «απελευθερωθεί» περίπου το 1/3 του αστυνομικού προσωπικού που απασχολείται για αυτόν τον λόγο -υπολογίζεται ότι απαιτούνται κατά μέσο όρο 670 αστυνομικοί την ημέρα.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στην ακρίβεια λέγοντας ότι τα πρώτα μηνύματα είναι ενθαρρυντικά και καταγράφεται μείωση των αρχικών τιμών σε παραπάνω από 4.000 προϊόντα, κάτι που -όπως είπε- σημαίνει ότι και οι τελικές τιμές θα κινηθούν πιο χαμηλά.

“Η μάχη με την ακρίβεια δεν θα σταματήσει εδώ, θα συνεχίσουμε να παίρνουμε κάθε πρόσφορο μέτρο, διορθώνοντας τις στρεβλώσεις στους μηχανισμούς διαμόρφωσης των τιμών και εντείνοντας τους ελέγχους στην αγορά πάντα προς όφελος του καταναλωτή και του ανταγωνισμού” είπε ο κ. Μητσοτάκης σημειώνοντας ότι θα δημιουργηθεί νέο θεσμικό πλαίσιο “για να θεραπεύσουμε μια από τις «πληγές» της αγοράς, τις ελληνοποιήσεις προϊόντων που αποβαίνουν σε βάρος των παραγωγών μας, των καταναλωτών και τελικά της οικονομίας μας”.

Αναφερόμενος στην υγεία είπε ότι μετά την προκήρυξη 2.145 θέσεων νοσηλευτικού προσωπικού, η κυβέρνηση προχωρά στην προκήρυξη για 704 θέσεις ειδικευμένων ιατρών επί θητεία, διαφόρων βαθμών και ειδικοτήτων. Συνολικά-όπως είπε- το 2024 θα γίνουν 6.500 προκηρύξεις μόνιμων θέσεων υγειονομικού προσωπικού ώστε να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση της ΝΔ για 10.000 προσλήψεις στο ΕΣΥ.

news247.gr

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση