HomeHL-SportsSuper League: Η επιμέρους βαθμολογία του 2024, διαφορές και ομοιότητες με την αθροιστική

Super League: Η επιμέρους βαθμολογία του 2024, διαφορές και ομοιότητες με την αθροιστική

Το 2024 έχουν διεξαχθεί 10 αγωνιστικές στο πρωτάθλημα και παρατηρώντας τη θέση που καταλαμβάνουν οι ομάδες με γνώμονα τη συγκομιδή τους βρίσκουμε πολλά «κοινά» με τη συνολική της σεζόν όπως όμως και ορισμένες διαφοροποιήσεις, κυρίως σε ότι αφορά τις αποστάσεις που υπάρχουν και όχι τη θέση που καταλαμβάνουν τα clubs.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να πέσει η… καρό σημαία της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, καθώς την Κυριακή (3/3) θα διεξαχθεί η τελευταία «στροφή» της regular season.

Η οποία μάλιστα θα είναι και η 11η της  Super League για το 2024, από τις 3 Ιανουαρίου οπότε και η κατηγορία επέστρεψε σε φουλ δράση.

Ας δούμε λοιπόν τη συγκομιδή των 14 ομάδων στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, δηλαδή την επιμέρους βαθμολογία του 2024 που πάντως σε ότι αφορά τις θέσεις των clubs δεν διαφέρει και πολύ, σε σχέση με τα όσα ισχύουν στο σύνολο.

Δηλαδή η ΑΕΚ παραμένει στην κορυφή αν και στην προκειμένη περίπτωση η διαφορά της από τον εκ νέου 2ου ΠΑΟΚ είναι στους τέσσερις πόντους και όχι στον έναν, ενώ Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός που αθροιστικά στη σεζόν τους «χωρίζει» ένας βαθμός, στο νέο έτος μετρούν από 21 πόντους.

Μία πρώτη αισθητή διαφορά που εντοπίζεται βρίσκεται στους συλλόγους που ακολουθούν, όπου ναι μεν Αρης και Λαμία πλαισιώνουν την εξάδα και παραμένουν, όπως και στη «σούμα», στις θέσεις των play-offs, όμως το 2024 «συγκατοικούν» με εκατέρωθεν 17 βαθμούς ενώ σε real time οι Θεσσαλονικείς βρίσκονται 5οι και στο «+7».

Συν τοις άλλοις υπάρχει και η επιπλέον απόκλιση που αφορά τον Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος μόλις προχθές και στο… παρά ένα τέθηκε νοκ άουτ από τη διεκδίκηση της 6ης θέσης όπου τον «κέρδισε» η Λαμία, όμως στην τρέχουσα χρονιά και σε 10 παιχνίδια βρίσκεται στο «-6» από εκείνη.

Στην ουρά τώρα παρουσιάζεται ανάλογο status quo, καθώς ΒόλοςΠαναιτωλικόςΚηφισιά και ΠΑΣ Γιάννινα βρίσκονται εκ νέου στις τέσσερις τελευταίες θέσεις αλλά με διαφορετική ωστόσο κατάταξη, αφού ο πρώτος είναι ουραγός και η ομάδα με τη μικρότερη βαθμολογική συγκομιδή το 2024.

Ωστόσο στην προκειμένη περίπτωση παρατηρείται ότι ΑστέραςΑτρόμητος Πανσερραϊκός και ΟΦΗ που αθροιστικά στην τρέχουσα περίοδο διαθέτουν μαξιλαράκι ασφαλείας μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, στο νέο έτος δεν έχουν τόσο μεγάλη διαφορά.

Η επιμέρους βαθμολογία του 2024 (10 ματς)

ΑΕΚ 26
ΠΑΟΚ 22
Ολυμπιακός 21
Παναθηναϊκός 21
Λαμία 17
Αρης 17
Αστέρας 11
Ατρόμητος 11
Πανσερραϊκός 10
ΟΦΗ 9
Παναιτωλικός 8
ΠΑΣ Γιάννινα 8
Κηφισιά 7
Βόλος 6

Η συνολική βαθμολογία της σεζόν 2023/24

ΑΕΚ 58
ΠΑΟΚ 57
Παναθηναϊκός 55
Ολυμπιακός 54
Αρης 41
Λαμία 34
Αστέρας Τρ. 31
Ατρόμητος 27
ΟΦΗ 24
Πανσερραϊκός 24
Βόλος 20
Παναιτωλικός 19
Κηφισιά 18
ΠΑΣ Γιάννινα 17

Διαφήμιση
Διαφήμιση