HomeHL-SportsPlay Out Super League: Τα βασικά σενάρια παραμονής στην ουρά της Super League

Play Out Super League: Τα βασικά σενάρια παραμονής στην ουρά της Super League

Μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των Play Out η υπόθεση «σωτηρία» έχει αναγορευτεί σε σταυρόλεξο για «δυνατούς λύτες» και ας δούμε τι θέλουν οι εμπλεκόμενες ομάδες ώστε να αποφύγουν τον υποβιβασμό. «Κλειδί» τα ματς του επόμενου Σαββατοκύριακου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

-Πανσερραϊκός 32
-ΟΦΗ 31
-Βόλος 29
-Παναιτωλικός 27

-Κηφισιά 25
-ΠΑΣ Γιάννινα 19

«Φωτιά» πήρε η ουρά στη Stoiximan Super League, μετά και την ολοκλήρωση της 4ης αγωνιστικής των Play Out.

Η νίκη (1-0) του Παναιτωλικού στην Καισαριανή επί της Κηφισιάς έριξε την τελευταία στην ζώνη του υποβιβασμού, όπου βρίσκεται καθηλωμένος και ο ΠΑΣ Γιάννινα που ύστερα από την ήττα (1-0) που γνώρισε στους «Ζωσιμάδες» από τον Αστέρα Τρίπολης διατηρεί μαθηματικές και μόνο ελπίδες παραμονής.

«Καθαρισμένοι» του μίνι τουρνουά, για να το πούμε σε απλά ελληνικά, είναι ο Αστέρας Τρίπολης και ο Ατρόμητος που έχουν από 34 βαθμούς, ενώ από εκεί και κάτω επίσημα απειλούνται όλοι, ενόψει των τριών αγώνων που υπολείπονται.

Βέβαια δεν υπάρχουν ίδιες σχετικές πιθανότητες, καθώς Πανσερραϊκός και ΟΦΗ θα πρέπει και να… αυτοκτονήσουν αλλά και να συμβούν πολλά για να μπλέξουν έστω ουσιαστικά, ωστόσο επί του παρόντος μπαίνουν στην «εξίσωση».

Επειδή είναι πάρα πολύ πρώιμο να εισέλθει κάποιος σε κουβέντα για το τι θέλει ακριβώς το κάθε club ώστε να εξασφαλίσει την παραμονή του αφού ελοχεύει το ενδεχόμενο πολλαπλών ισοβαθμιών ακόμη και τριπλών ή τετραπλών, ας δούμε το βασικό μπούσουλα, δηλαδή τα «απαραίτητα»,όπως φυσικά και το πρόγραμμα των ομάδων.

Πριν ξεκινήσουμε ας έχουμε κατά νου πως την επόμενη εβδομάδα θα αποσαφηνιστεί το όριο παραμονής, που φέτος για πρώτη φορά από καταβολής των Play Out είναι πιθανό να ξεπεράσει το 29. Ο λόγος;

Σε αντίθεση με τα άλλα χρόνια παρατηρούνται στο μίνι τουρνουά λίγες ισοπαλίες, ακόμη και στα λεγόμενα «εξάποντα» ματς και για αυτό παρατηρούνται αυξητικές τάσεις. Ωστόσο παραμένει ανοικτό.
*Ο 32άρης Πανσερραϊκός και ο 31άρης ΟΦΗ «χρειάζονται ουσιαστικά μία νίκη ή σε μερικές ημέρες να μην μην κερδίσει η Κηφισιά στο Περιστέρι. Αν την επόμενη αγωνιστική συμβεί το πρώτο ενδεχόμενο θα «καθαρίσουν», στο δεύτερο (σ.σ. αν χάσουν δηλαδή ή ο ΟΦΗ φέρει ισοπαλία) θα κινδυνεύουν μόνο σε ορισμένες ισοβαθμίες με την Κηφισιά εφόσον τους «πιάσει».

Η τελευταία «έχει» την ισοβαθμία με τους Κρητικούς και θα «πάρει» εκείνη με τα «λιοντάρια» εφόσον τα κερδίσει στο φινάλε του πρωταθλήματος. Κακά τα ψέμματα όμως οι δύο αυτές ομάδες θα απειληθούν πάρα πολύ δύσκολα εώς απίθανα.

Αν για παράδειγμα η Κηφισιά δεν κάνει δύο νίκες μέχρι το τέλος, ακόμη και αν δεν χάσει οπότε σε αυτή την περίπτωση «τρέξει» ρεκόρ 1-2-0, εκείνες θα μείνουν στην κατηγορία και με 0/3! Ας είμαστε ρεαλιστές βρίσκονται σε αυτό το group είναι για… τυπικούς λόγους.

TFSD

*Ο 29άρης Βόλος τώρα ορίζει την τύχη του σε μεγάλο βαθμό. Αν το βράδυ του επόμενου Σαββάτου κερδίσει τον ΟΦΗ και δεν κερδίσει η Κηφισιά τον Ατρόμητο, τότε θα είναι εκτός απρόοπτου και του χρόνου στην κατηγορία.

Αυτό γιατί «έχει» τις ισοβαθμίες στους «32», ενώ σε ενδεχόμενη τριπλή όπου θα μπουν μαζί του Κηφισιά και Παναιτωλικός θα είναι 2ος πίσω από τα «καναρίνια». Αυτή η ισοβαθμία έχει νόημα να υπολογιστεί από τώρα και για αυτό την παραθέτουμε.

Τώρα για τετραπλές και πενταπλή έχουμε δρόμο για αυτό αφήνουμε ένα παράθυρο «εάν και εφόσον». Βρίσκεται σε θέση ισχύος έναντι των άλλων clubs και με 2/3 στα δικά του ματς σώζεται βρέξει χιονίσει, όπως και αν η Κηφισιά κάνει δύο ήττες. Χωρίς κομπιουτεράκια, υπολογισμούς ισοβαθμιών κτλ. Ολα αυτά θα μπουν στην εξίσωση την επόμενη εβδομάδα.

*Ο Παναιτωλικός ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της χθεσινής ημέρας και πλέον με επτά βαθμούς στα εναπομείναντα τρία παιχνίδια του θα είναι – εκτός κάποιου τρελού σεναρίου – και του χρόνου στη μεγάλη κατηγορία (π.χ. να προκύψει κάποια τετραπλή ή πενταπλή ισοβαθμία στους 32 και να είναι εκεί με τον ΟΦΗ και ανάλογα με τα αποτελέσματα των Κρητικών με Βόλο και εκείνον που έχουν να δώσουν.

Είπαμε ας περιμένουμε για αυτά την επόμενη αγωνιστική). Μετά τη νίκη του στην Καισαριανή «πήρε» την ισοβαθμία με την Κηφισιά, είναι πρώτος στην τριπλή με Βόλο και εκείνη και επί της ουσίας θέλει να πάρει ως το τέλος μέχρι και δύο λιγότερους πόντους από τους «νεοφώτιστους», εκτός αν συγκεντρώσει πέντε οπότε η Κηφισιά θα τον έχει από κάτω μόνο με δικό της απόλυτο (3χ3).

Αυτά ως basic σενάρια , αφού ίσως προκύψει κάτι extreme σε πολλαπλές ισοβαθμίες στους 32 που όμως είναι νωρίς να ανοίξει τέτοια κουβέντα. Αλλωστε απομένουν παιχνίδια μεταξύ των εμπλεκόμενων ομάδων.

HFG
*Η Κηφισιά αντίθετα λογίζεται ως η μεγάλη χαμένη της χθεσινής ημέρας. Εκτός του ότι έπεσε στη ζώνη του υποβιβασμού, μετά τον Βόλο «έχασε» και την ισοβαθμία με τον Παναιτωλικό άρα αν μείνει να «κυνηγά» μόνο τους δύο η απόστασή της από τον πρώτο είναι ουσιαστικά πέντε πόντοι και από τον έτερο τρεις.

Ξέχωρα ότι είναι από κάτω και σε πιθανή μεταξύ τους τριπλή (σ.σ. αυτή τη στιγμή είναι η μόνη πολλαπλή ισοβαθμία που έχει νόημα να αναφερθεί).

Βέβαια ακόμη δεν έχει κριθεί κάτι, αν όμως την άλλη εβδομάδα δεν κερδίσει στο Περιστέρι και νικήσουν οι άμεσοι ανταγωνιστές της θα βρεθεί αυτόματα σε πάρα πολύ δύσκολη θέση. Επί της ουσίας ο αγώνας της με τον Ατρόμητο έχει πια αναγορευτεί σε «τελικό», αλλά έχει άμεση ανάγκη να φέρει καλύτερο αποτέλεσμα και από τους άλλους δύο.

 ΠΑΣ Γιάννινα από την πλευρά του είναι με το 1,5 (και κάτι) πόδι στη Super League 2, αφού για να αποφύγει τον υποβιβασμό θέλει δικό του απόλυτο (3χ3), ο Παναιτωλικός να χάσει όλα τα εναπομείναντα παιχνίδια του και η Κηφισιά να πάρει το πολύ τρεις πόντους μέχρι το φινάλε της σεζόν.

Σε ενδεχόμενη τριπλή στους 28 με τις παραπάνω δύο ομάδες πέφτει ως 13ος (σ.σ. υστερεί σε μονή με τα «καναρίνια» αν πάνε στους 28 και η Κηφισιά μείνει από κάτω, αν εκείνος πάει στους 28 σημαίνει πως θα πάρει τη διπλή ισοβαθμία με την Κηφισιά). Αρα αν το ερχόμενο Σάββατο (20/4) ο Παναιτωλικός δεν χάσει στην Τρίπολη ή την επομένη εκείνος δεν κερδίσει στις Σέρρες, θα υποβιβαστεί μαθηματικά.

Πανσερραϊκός 32

ΠΑΣ Γιάννινα
Βόλος*
Κηφισιά

ΟΦΗ 31

Βόλος
Αστέρας Τρ.*
Παναιτωλικός

Βόλος 29

ΟΦΗ*
Πανσερραϊκός
ΠΑΣ Γιάννινα

Παναιτωλικός 27

Αστέρας Τρ. *
Ατρόμητος
ΟΦΗ*

Κηφισιά 25

Ατρόμητος*
ΠΑΣ Γιάννινα
Πανσερραϊκός*

ΠΑΣ Γιάννινα 19

Πανσερραϊκός*
Κηφισιά*
Βόλος

Διαφήμιση
Διαφήμιση