HomeHL-9Κυρίαρχη η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις: Αρνητική η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Κυρίαρχη η ΝΔ σε δύο δημοσκοπήσεις: Αρνητική η εικόνα του ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Τι δείχνουν οι δημοσκοπήσεις της Opinion Poll και της MRB

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σκηνικό κυριαρχίας της Νέας Δημοκρατίας καταγράφουν δύο δημοσκοπήσεις, της Opinion Poll και της MRB.

Στο δρόμο για την μάχη των ευρωεκλογών, η δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Action 24, δείχνει σταθερή κυριαρχία της ΝΔ με 20 μονάδες διαφορά από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ, το οποίο βρίσκεται σε πτώση ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ φέρει βαθύ τραύμα μετά το Συνέδριο.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, στις 20 μονάδες είναι η διαφορά της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (13,9%), το οποίο εμφανίζεται στη δεύτερη θέση, με τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να μένει στην τρίτη με ποσοστό 11,9%. Τόσο το ΠΑΣΟΚ όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ παρουσιάζουν πτώση συγκριτικά με προηγούμενη δημοσκόπηση της Opinion Poll πριν από 10 ημέρες.

Η δημοσκόπηση της Opinion Poll καταγράφει άνοδο της Ελληνικής Λύσης (10,2%) οριακά πάνω από το ΚΚΕ (10,1%). Ακολουθεί το κόμμα Νίκη με 4,2%, η Πλεύση Ελευθερίας με 3,5%, η Νέα Αριστερά με 3,3%, οι Σπαρτιάτες με 2,7% και το ΜέΡΑ25 με 2,6%.

Λίγο ή καθόλου ενισχυμένος ο ΣΥΡΙΖΑ από το συνέδριο

Όσον αφορά τον ΣΥΡΙΖΑ, το 76,4% εκτιμά πως το συνέδριο τον ενίσχυσε λίγο ή καθόλου με το 80% να αναφέρει ότι ο Στέφανος Κασσελάκης εμφανίζεται δυναμωμένος μέσα από την απόφαση να μην γίνουν εσωκομματικές εκλογές.

Πάνω από 75% κρίνει πως τα φαινόμενα εσωστρέφειας θα συνεχιστούν στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενώ σχετικά με την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, το 66,7% πιστεύει πως δεν βοήθησε.

MRB: Σταθερά κυρίαρχη η ΝΔ

Κυριαρχία της ΝΔ δείχνει και η δημοσκόπηση της MRB για λογαριασμό του OPEN, με το κυβερνών κόμμα να καταγράφει σταθερό προβάδισμα 23,7 ποσοστιαίων μονάδων για τις ευρωεκλογές.

Το ΠΑΣΟΚ βρίσκεται στη δεύτερη θέση ενώ ενισχυμένη είναι η Ελληνική Λύση, που μετά το νομοσχέδιο με τα ομόφυλα ζευγάρια έχει ξεπεράσει το ΚΚΕ και πλησιάζει τον ΣΥΡΙΖΑ.

Δημοσκόπηση MRB: Πρόθεση ψήφου ευρωεκλογών

Στην πρόθεση ψήφου για τις ευρωεκλογές, η ΝΔ συγκεντρώνει 28%, με το ΠΑΣΟΚ να ακολουθεί με 9,7%, ενώ πίσω του είναι με 8,8% ο ΣΥΡΙΖΑ και με 7,5% η Ελληνική Λύση.

MRB: Πρόθεση με αναγωγή στις ευρωεκλογές

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή στο σύνολο, η ΝΔ συγκεντρώνει 36,2% μονάδες, διαφορά 23,7 μονάδων σε σχέση με το δεύτερο ΠΑΣΟΚ που συγκεντρώνει 12,5%. Τρίτος ο ΣΥΡΙΖΑ με 11,4% και ακολουθούν Ελληνική Λύση με 9,7% και ΚΚΕ με 9%.

Δημοσκόπηση MRB: Αποδυναμωμένος ο ΣΥΡΙΖΑ μετά το συνέδριο

Μετά τις εξελίξεις στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, η δημοσκόπηση της MRB δείχνει πως το 50.3% θεωρεί πως το κόμμα βγήκε αποδυναμωμένο, σε αντίθεση με το 13.6% που θεωρεί πως βγήκε ισχυρότερο. Το 24.1% εκτιμά ότι τα πράγματα στον ΣΥΡΙΖΑ θα μείνουν ίδια.

Για την παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα, λίγο πριν την έναρξη του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, το 47.2% των ερωτηθέντων την θεωρεί άστοχη και το 30.8% εύστοχη ενώ το 48.7% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές του Ιουνίου κρίνουν εύστοχη την παρέμβαση του πρώην προέδρου, αλλά το 37.1% την θεωρεί άστοχη.

Το νο1 πρόβλημα που απασχολεί τους Έλληνες είναι η ακρίβεια με ποσοστό 53.5%. Δεύτερο είναι η υγεία (31.3%), τρίτο το ύψος εισοδημάτων (20.6%), τέταρτο η παιδεία (17.3%), και ακολουθούν η εγκληματικότητα (15.6%), η ανάπτυξη (15%) και η ανεργία (11.9%).

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση