HomeHL-LifestyleΟ πρίγκιπας Γουίλιαμ δέχθηκε λουλούδια για την Κέιτ Μίντλετον σε Εβραϊκή συναγωγή

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δέχθηκε λουλούδια για την Κέιτ Μίντλετον σε Εβραϊκή συναγωγή

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, επρόκειτο επίσης να παραστεί στη συναγωγή, με την επίσκεψη να έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την Ημέρα Μνήμης του

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την Πέμπτη, ο πρίγκιπας της Ουαλίας, 41 ετών, επέστρεψε στα βασιλικά του καθήκοντα με μια επίσκεψη στη συναγωγή Western Marble Arch στο Λονδίνο, όπου παρέλαβε λουλούδια για τη σύζυγο του.

Μίλησε με νεαρούς πρεσβευτές του Holocaust Educational Trust, οι οποίοι εργάζονται στην κοινότητα ως υποστηρικτές κατά του μίσους και του αντισημιτισμού

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας, 42 ετών, επρόκειτο επίσης να επισκεφθεί τη συναγωγή, με τη στάση να έχει προγραμματιστεί να συμπέσει με την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος. Ωστόσο, η δέσμευση αναβλήθηκε λόγω της επέμβασης της πριγκίπισσας Κέιτ στις 16 Ιανουαρίου και επαναλήφθηκε το συντομότερο δυνατό, σύμφωνα με βοηθούς του παλατιού.

«Είπε ότι λυπάται που έπρεπε να αναβληθεί, καθώς επρόκειτο να γίνει την Ημέρα Μνήμης του Ολοκαυτώματος, και του έδωσα μερικά λουλούδια και μια κάρτα για να της ευχηθώ ταχεία ανάρρωση και ότι τη σκεφτόμαστε. Φάνηκε συγκινημένος», λέει στο PEOPLE η Karen Pollock, διευθύνουσα σύμβουλος του Holocaust Educational Trust.

Συνομίλησε με την 94χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος, Renee Salt

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη συναγωγή σηματοδότησε τη δεύτερη από τις δύο εξορμήσεις του για να επισημάνει τόσο την αύξηση του αντισημιτισμού όσο και τον ανθρώπινο πόνο στη Μέση Ανατολή.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Συναγωγή Western Marble Arch ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αιφνίδια αποχώρησή του από την τελετή μνήμης για τον εκλιπόντα νονό του, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο

Εκεί, μίλησε με νεαρούς πρεσβευτές του Holocaust Educational Trust, οι οποίοι εργάζονται στην κοινότητα ως υποστηρικτές κατά του μίσους και του αντισημιτισμού. Ο διάδοχος του θρόνου συνάντησε επίσης την 94χρονη επιζήσασα του Ολοκαυτώματος Renee Salt, η οποία επέζησε από το Bergen Belsen και το Άουσβιτς, και άκουσε για τις εμπειρίες της.

«Για μια επιζήσασα του Ολοκαυτώματος που έχει περάσει τα χειρότερα, το να είναι εκεί και να της δίνει το χρόνο του και την υποστήριξή του, είναι σαν να λέει: «Έχεις σημασία, ό,τι συμβαίνει έχει σημασία και η απειλή του αντισημιτισμού έχει σημασία». Και αυτό είναι κάτι πολύ ισχυρό», λέει η Pollock στο PEOPLE.

«Αυτό είναι ισχυρό για την κοινότητα που αισθάνεται ευάλωτη αυτή τη στιγμή».

Ενώ δεν ήταν μαζί του, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δήλωσε ότι τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του καταδικάζουν την άνοδο του αντισημιτισμού.

«Ο αντισημιτισμός δεν έχει θέση στην κοινωνία μας… Τόσο η Κάθριν όσο και εγώ ανησυχούμε εξαιρετικά για την άνοδο του αντισημιτισμού», δήλωσε στον οίκο λατρείας.

Η επίσκεψη του πρίγκιπα Γουίλιαμ στη Συναγωγή Western Marble Arch ήταν η πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την αιφνίδια αποχώρησή του από την τελετή μνήμης για τον εκλιπόντα νονό του, τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο, την Τρίτη, λόγω ενός απροσδιόριστου προσωπικού θέματος, δήλωσε πηγή του παλατιού.

Υπενθυμίζεται ότι μια εβδομάδα αφότου ο διάδοχος του θρόνου ζήτησε τον τερματισμό του πολέμου του Ισραήλ στη Γάζα, λέγοντας ότι «έχουν σκοτωθεί πάρα πολλοί», συναντήθηκε με νεαρούς πρεσβευτές από το Holocaust Educational Trust, οι οποίοι προσπαθούν να αντιμετωπίσουν το μίσος εν μέσω της ραγδαίας αύξησης των επιθέσεων κατά της εβραϊκής κοινότητας της Βρετανίας.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση