HomeΚΡΗΤΗΟ Μάξιμος Σενετάκης στη Σύνοδο Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων

Ο Μάξιμος Σενετάκης στη Σύνοδο Προέδρων Ερευνητικών Κέντρων

Τι περιλαμβάνει το Κέντρο Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με την παρουσία μου στο ΙΤΕ για τη Σύνοδο των Προέδρων των Ερευνητικών Κέντρων τηρώ την πολιτική δέσμευση να είμαι πάντα παρόν για να συνδράμω στη βέλτιστη λειτουργίας τους και το κυριότερο για να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, ώστε τα Ερευνητικά Κέντρα μας να γίνουν πραγματικό εργαστήρι Καινοτομίας και Ανάπτυξης.

Και έτσι από την έρευνα να δημιουργήσουμε εξαγώγιμα προϊόντα και υπηρεσίες, ώστε να αξιοποιήσουμε το αναπτυξιακό παράθυρο ευκαιρίας που δημιουργεί η συγκυρία.

Το Ταμείο Ανάκαμψης μας δίνει τη δυνατότητα να επεκτείνουμε τις κτηριακές εγκαταστάσεις, να ενισχύσουμε τον εργαστηριακό τους εξοπλισμό και ευρύτερα να σχεδιάσουμε το πως θα αναβαθμίσουμε και αναπροσανατολίσουμε την Έρευνα προς τις ανάγκες αγοράς και κοινωνίας – πόσο μάλλον σήμερα που έχουμε την έντονη επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης.

Στην Κρήτη το ΙΤΕ πρωτοπορεί και η Περιφέρεια συνεπικουρεί για να γίνει το νησί μας Κόμβος Καινοτομίας.

Ως υπουργείο Ανάπτυξης αξιοποιούμε τα χρήματα του ΤΑΑ και υπό την εποπτεία της ΓΓΕΚ προωθούμε Κέντρο Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης έκτασης 8,5 χιλιάδων τετραγωνικών μέτρων.

Το Κέντρο Καινοτομίας και Προχωρημένης Εκπαίδευσης περιλαμβάνει:

  • Την κατασκευή ενός κτηρίου (Κόμβος εκπαίδευσης – Training Hub) συνολικής δόμησης 3.154,2 m2
  • Την κατασκευή ενός κτηρίου (Κόμβος Καινοτομίας – Innovation Hub) συνολικής δόμησης 3.419,53 m2
  • Την κατασκευή ενός κτηρίου (Χώρου αλληλεπίδρασης και ζύμωσης νέων ιδεών) συνολικής δόμησης 1.408,82 m2 και
  • Την κατασκευή ενός κτηρίου (Υποδομή φιλοξενίας και δημιουργικής απασχόλησης παιδιών του προσωπικού και της κοινότητας του ΙΤΕ) συνολικής δόμησης 521,73 m2 στις υποδομές του ΙΤΕ στο Ηράκλειο.

Επίσης επεκτείνουμε τις κτιριακές υποδομές του Ινστιτούτου Μεσογειακών Σπουδών του ΙΤΕ με την ανακαίνιση ενός κτηρίου 280 m2 στο ιστορικό κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου.

Κατασκευάζονται υποδομές εγκατάστασης οπτικού και μηχανολογικού εξοπλισμού λειτουργίας στο κτήριο 360 m2 του Αστεροσκοπείου του Σκίνακα στο Ρέθυμνο.

Δημιουργούμε ένα Κέντρο Έρευνας και Καινοτομίας Αειφόρου Ενεργειακής Μετάβασης με την κατασκευή ενός κτηρίου (Έρευνας και Ανάπτυξης – Research and Development) συνολικής δόμησης 1.750,78 m2 και

Ένα κτίριο (Κόμβο Καινοτομίας – Innovation Hub) συνολικής δόμησης 1.545,50 m2 στην Πολυτεχνειούπολη Χανίων.

Όλα αυτά και πολλά άλλα που γίνονται σε όλη την ελληνική επικράτεια, είναι επένδυση στο μέλλον μας, το μέλλον τους τόπου μας, το μέλλον των παιδιών μας.

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση