HomeΕΛΛΑΔΑΧρονοπούλου: Ζητάμε να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών την έρευνα για τον θάνατο, λέει ο δικηγόρος της

Χρονοπούλου: Ζητάμε να αναλάβει το Ανθρωποκτονιών την έρευνα για τον θάνατο, λέει ο δικηγόρος της

Δεν είναι φυσιολογική όλη η ιστορία για το πώς τραυματίστηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αποφασισμένοι να φτάσουν μέχρι τέλους και να ρίξουν φως στα αίτια του θανάτου της Μαίρης Χρονοπούλου είναι φίλοι της μεγάλης ηθοποιού οι οποίοι πιστεύουν ότι πιθανόν να πρόκειται για αποτέλεσμα εγκληματικής ενέργειας.

«Εξ’αρχής είχαμε υποπτευθεί ότι κάτι συμβαίνει. Δεν είναι φυσιολογική όλη η ιστορία για το πώς τραυματίστηκε η Μαίρη, ότι, δηλαδή, έπεσε σε ένα χαλί και το τραύμα στο κεφάλι της ήταν τόσο δυνατό που προκάλεσε αιμάτωμα, το οποίο επέφερε και το θάνατό της» λέει στο protothema.gr ο δικηγόρος και φίλος της αείμνηστης ηθοποιού Δημήτρης Χατζημιχάλης, ο οποίος με υπομνήματά του έχει πετύχει την παρέμβαση εισαγγελέα προκείμενου να διαλευκανθεί κάθε πτυχή της υπόθεσης και να καταρριφθούν οι όποιες υποψίες υπάρχουν.

«Αυτή τη στιγμή αναμένουμε την ιατροδικαστική έκθεση. Έχουν περάσει σχεδόν πέντε μήνες και περιμένουμε να δούμε τι έδειξε. Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει την ιατροδικαστική έκθεση για να δει τι θα αποφασίσει. Επίσης έχω ζητήσει άρση απορρήτου τηλεπικοινωνιών, άνοιγμα λογαριασμών και να αναλάβει την υπόθεση το Ανθρωποκτονιών προκειμένου να γίνει μια εγκληματολογική έρευνα όπου ειδικοί μπορούν να αναλύσουν την πτώση της Μαίρης. Γιατί κανείς από εμάς δεν μπορεί να αποκλείσει ότι το τραύμα μπορεί να προήλθε από αμβλύ όργανο. Ή ότι η πτώση μπορεί να οφείλεται σε κάποιο σπρώξιμο. Δηλαδή να έγινε ένας καυγάς και εκεί κάποιος να την έσπρωξε όχι με σκοπό να τη σκοτώσει και αν είναι θάνατος εξ’αμελείας. Αλλά όλα αυτά θα πρέπει να απαντηθούν από τις αρμόδιες αρχές», επισημαίνει ο κ. Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με τους φίλους της Μαίρης Χρονοπούλου που έχουν υποψίες σχετικά με τα αίτια του θανάτου της, αυτά που γνωρίζουν είναι ότι κάποιο βράδυ που ήταν μόνη της, όταν γύρισε η οικιακή βοηθός από τη Γεωργία, τη βρήκε πεσμένη πάνω σε ένα χαλί στο σαλόνι με αίματα στο κεφάλι της. Η οικιακή βοηθός ενημέρωσε έναν γείτονα της Μαίρης και κάλεσαν ασθενοφόρο.

«Ακόμη δεν έχουν βρεθεί οι άνθρωποι από το νοσοκομειακό για να καταθέσουν. Δεν ξέρουμε λοιπόν ποιο νοσοκομειακό τη μετέφερε. Ο γείτονας και συνάδελφος της Μαίρης και η οικιακή βοηθός έχουν καταθέσει ότι δεν θυμούνται. Πρέπει λοιπόν από την ανάκριση να καλέσουν αυτούς τους δυο και να τους ρωτήσουν ποιο ήταν το νοσοκομειακό και από εκεί θα βρούμε τους τραυματιοφορείς να μας πουν σε τι κατάσταση την βρήκαν. Επίσης, δεν ξέρουμε πόσες ώρες πριν είχε χτυπήσει και είχε μείνει μόνη της» λέει ο κ. Χατζημιχάλης.

Σύμφωνα με τον ίδιο είναι στο χέρι του Εισαγγελέα να δώσει την υπόθεση στο Ανθρωποκτονιών κάτι που ο ίδιος έχει ζητήσει ώστε να διερευνηθούν και οι συνθήκες τραυματισμού: «Σίγουρα η Μαίρη δεν έπεσε μόνη της. Ήταν τόσο προσεκτική. Ένας άνθρωπος ο οποίος έχει πρόβλημα κινητικό πηγαίνει σιγά και να πέσει κάποια στιγμή δεν χτυπάει. Και μάλιστα πάνω σε ένα χαλί. Ούτε υπήρχε σκαλί. Έμενε στον κάτω όροφο για να αποφεύγει τα σκαλιά. Δεν υπήρχε σκάλα για να σκόνταψε από εκεί και να έπεσε».

Εκείνο επίσης που είναι σημαντικό είναι το γεγονός ότι μέρος της περίφραξης του σπιτιού στην Παιανία που έμενε η Μαίρη Χρονοπούλου έπεσε από την κακοκαιρία και όπως ανέφερε ο κ. Χατζημιχάλης ο καθένας μπορεί να μπαινοβγαίνει.

Protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση