HomeHL-TOPΔικηγόρος θύμα επίθεσης από γιατρό – Την έδειρε στην είσοδο του γραφείου

Δικηγόρος θύμα επίθεσης από γιατρό – Την έδειρε στην είσοδο του γραφείου

Έχει κατατεθεί μήνυση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ένα απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε πριν λίγα 24ωρα με θύμα μία δικηγόρο στο Ηράκλειο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του cretapost, προχθές το μεσημέρι μία 45χρονη δικηγόρος που έβγαινε από το γραφείο της έπεσε θύμα ξυλοδαρμού από μία γυναίκα.

Πιο συγκεκριμένα, η 51χρονη γυναίκα – γιατρός στο επάγγελμα – της επιτέθηκε και αφού την έβρισε χυδαία άρχισε να χτυπά με μπουνιές στο κεφάλι και στο σώμα.

Στη συνέχεια έφυγε αφήνοντάς την σε κακή κατάσταση. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η 45χρονη φέρει οιδήματα στο κεφάλι ενώ έχει και συμπτώματα διάσεισης. Μάλιστα, η ίδια έχει εξεταστεί και από ιατροδικαστή.

Το θύμα έχει ήδη καταθέσει μήνυση κατά της 51χρονης στην αστυνομία η οποία διερευνά την υπόθεση.

Καταδικάζει το γεγονός ο δικηγορικός σύλλογος

Καταδικάζει το γεγονός ο δικηγορικός σύλλογος Ηρακλείου και τονίζει πως θα βρίσκεται δίπλα στο θύμα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου καταδικάζει απερίφραστα περιστατικό σωματικής και λεκτικής βίας σε βάρος συναδέλφου, μέλους μας, η οποία δέχθηκε σκαιότατη, αήθη και απρόκλητη επίθεση από εντολέα της, στις 20.02.2024, έξω από το γραφείο της.

Εκφράζουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας στην συνάδελφο και δηλώνουμε ότι θα παράσχουμε οποιαδήποτε συνδρομή απαιτηθεί, στο πλαίσιο κάθε δικαστικής ή και πειθαρχικής διαδικασίας που θα διενεργηθεί για τη διερεύνηση του περιστατικού αυτού. 

Είναι πάγια και αταλάντευτη η θέση του Δ.Σ.Η. να αποδοκιμάζει κάθε μορφή βίας, από όπου και αν προέρχεται και σε βάρος οποιουδήποτε και αν στρέφεται. Επισημαίνουμε όμως ότι το συγκεκριμένο συμβάν, πέραν της ποινικής του διάστασης, προσβάλει το δικηγορικό λειτούργημα και πλήττει το θεσμικό ρόλο του συνηγόρου, ως συλλειτουργού της Δικαιοσύνης και ως υπερασπιστή του Συντάγματος και των Νόμων.

Η μέριμνα για τη διασφάλιση των προϋποθέσεων αξιοπρεπούς άσκησης του δικηγορικού λειτουργήματος, ώστε να ασκούν ανεμπόδιστα, με όρους ασφάλειας και με αξιοπρέπεια τα καθήκοντά τους οι δικηγόροι, απολαμβάνοντας τον σεβασμό όλων, αποτελεί απαράβατη αρχή για το Δικηγορικό Σώμα, την οποία θα συνεχίσουμε σθεναρά να υπερασπιζόμαστε.

Τονίζουμε δε προς πάσα κατεύθυνση ότι δεν θα γίνουν ανεκτά ανάλογα φαινόμενα σε βάρος οποιουδήποτε προσώπου συμμετέχει στην απονομή της Δικαιοσύνης. Είναι βέβαιο ότι κάθε ενέργεια που έχει σκοπό να τρομοκρατήσει ή να παρεμποδίσει τους συναδέλφους μας κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους, θα μας βρει απέναντι, καθώς ο Δικηγορικός Σύλλογος Ηρακλείου προτίθεται να προασπίσει τα μέλη του με κάθε πρόσφορο και νόμιμο τρόπο.

Τέλος, αναμένουμε από τα αρμόδιες Αρχές να διερευνήσουν σε βάθος το περιστατικό και να προβούν άμεσα στις προβλεπόμενες από το Νόμο ενέργειες, ώστε να αχθεί ο δράστης ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση