HomeHL-GreeceΔυστύχημα Τεμπών: Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Δυστύχημα Τεμπών: Ξεκινούν σήμερα οι καταθέσεις των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ

Θα ολοκληρωθούν στις 8 Μαρτίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σήμερα, ένα χρόνο και μια μέρα, μετά το δυστύχημα των Τεμπών, ξεκινά ο κύκλος καταθέσεων των 16 στελεχών της ΕΡΓΟΣΕ στον εφέτη ανακριτή που διερευνά την υπόθεση από τον περασμένο Μάρτιο.

Οπως αναφέρουν πληροφορίες του larissanet.gr, και οι 16 διώκονται για το κακούργημα της διατάραξης ασφάλειας των συγκοινωνιών που τελέστηκε με πράξεις, ενέργειες και παραλείψεις και για τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας, της βαριάς σωματικής βλάβης και ελαφράς σωματικής βλάβης από αμέλεια κατά συρροή.

Τέμπη: Οι καταθέσει θα ολοκληρωθούν στις 8 Μαρτίου

Πρόκειται για διευθύνοντες συμβούλους, προέδρους διοικητικού συμβουλίου και μέλη διοικητικού συμβουλίου του οργανισμού την περίοδο από το 2016 μέχρι τον χρόνο του δυστυχήματος, τον Φεβρουάριου του 2023.

Η δίωξη τους σχετίζεται με τη σύμβαση για την αποκατάσταση του Συστήματος Σηματοδότησης-Τηλεδιοίκησης του σιδηροδρομικού τμήματος Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας, δηλαδή την περιβόητη σύμβαση 717, και την μη υλοποίηση της κατά τον χρόνο τέλεσης του αδικήματος.

Η αρχή λοιπόν των καταθέσεων των στελεχών στον εφέτη ανακριτή αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα και να ολοκληρωθεί στις 8 Μαρτίου.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση