HomeΚΡΗΤΗΥπογραφή σύμβασης για το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε Αρκαδίου»

Υπογραφή σύμβασης για το έργο «Αναβάθμιση και Εκσυγχρονισμός Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε Αρκαδίου»

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, και ο εκπρόσωπος της αναδόχου εταιρείας "Κοινοπραξία Παπουτσάκης Α.Ε. - Μαρμιτέλ Α.Ε." υπογράφουν τη σημαντική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στο μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024, προχώρησε η υπογραφή της σύμβασης για το έργο «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εξωτερικών και Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε Αρκαδίου». Ο Δήμαρχος της περιοχής, κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, συναντήθηκε με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, κ. Γιώργο Παπουτσάκη, προκειμένου να επισημοποιήσουν τη σημαντική αυτή συνεργασία.

Το έργο έχει αρχικό προϋπολογισμό 5.700.000€ (χωρίς ΦΠΑ) και αποτελεί μια σημαντική παρέμβαση για τη βελτίωση των υδατικών πόρων της περιοχής. Η αναβάθμιση των εσωτερικών υδραγωγείων θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες ύδρευσης σε πολλούς οικισμούς της Δ.Ε. Αρκαδίου, συμβάλλοντας στη βελτίωση της υποδομής της περιοχής.

Η ανακοίνωση του δήμου αναφέρει τα εξής:

Στην υπογραφή της σύμβασης για την υλοποίηση του έργου «Αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός Εξωτερικών και Εσωτερικών Δικτύων Ύδρευσης Οικισμών Δ.Ε Αρκαδίου» προχώρησε το μεσημέρι της Δευτέρας 26 Φεβρουαρίου 2024 ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης με τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «Κοινοπραξία Παπουτσάκης Α.Ε. –  Μαρμιτέλ Α.Ε.» κ. Γιώργο Παπουτσάκη.

Το έργο έχει αρχικό Προϋπολογισμό 5.700.000€ (χωρίς ΦΠΑ) και το φυσικό αντικείμενο του αφορά στο σχεδιασμό των εσωτερικών υδραγωγείων των οικισμών Άδελε και Αδελιανό Κάμπο της Τ.Κ. Άδελε, του οικισμού Αγίου Νικολάου της Τ.Κ. Έρφων, των οικισμών Λούτρας και Μέσης της Τ.Κ. Μέσης, του οικισμού Σφακάκι της Τ.Κ. Παγκαλοχωρίου, των οικισμών Αγίου Δημητρίου, Πηγής και Πηγιανού Κάμπου εντός της Τ.Κ. Πηγής , του οικισμού Πρίνου , Τ.Κ. Πρίνου  και τέλος του οικισμού Σταυρωμένου στην Τ.Κ. Χαμαλευρίου.

Τα έργα στοχεύουν στην βέλτιστη αξιοποίηση των υδατικών πόρων της Δ.Ε. Αρκαδίου και τα νέα δίκτυα θα καλύψουν πλήρως τις ανάγκες ύδρευσης της περιοχής.

Φορέας χρηματοδότησης είναι το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Αξιοποιούνται πιστώσεις του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων του  Ταμείου Ανάκαμψης  και  Ανθεκτικότητας, με το ποσό των 3.500.000€ και το υπόλοιπο από ίδιους πόρους της ΔΕΥΑΡ. Υλοποιείται δε, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, με τη χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής – Next Generation EU.

Με την ευκαιρία υπογραφής της σύμβασης, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης δήλωσε: «Είναι ένα ιδιαίτερα σημαντικό έργο, το οποίο απευθύνεται στον μέλλον. Η Δ.Ε. Αρκαδίου με το έργο αυτό αλλά και με το υπό κατασκευή έργο του διυλιστηρίου στο Γιαννούδι, θα αποκτήσει επάρκεια νερού, η οποία δεν υπήρχε μέχρι σήμερα.

Οι πηγές και οι γεωτρήσεις των χωριών της Δ.Ε. Αρκαδίου αντιμετωπίζουν σοβαρό έλλειμμα επάρκειας. Παρεμβαίνουμε, λοιπόν, με σωστά μελετημένα και σχεδιασμένα έργα, η ολοκλήρωση των οποίων αλλάζει το τοπίο των υποδομών στην περιοχή.

Αυτό δε, σκοπεύουμε να κάνουμε σε ολόκληρο τον Δήμο Ρεθύμνης, που σε μικρό χρονικό διάστημα θα έχουμε καλύψει όλες τις ανάγκες του σε ύδρευση και αποχέτευση με το Ολιστικό Πρόγραμμα έργων που προωθούμε και θα έρθει να μας δώσει την δυνατότητα να είμαστε ένας δήμος με πραγματικά εξαιρετικό οικολογικό αποτύπωμα στην διαχείριση του νερού και των λυμάτων».

dt-5

Ο κ. Δήμαρχος συμπλήρωσε σχετικά με την εκτέλεση των εργασιών τα εξής:  «Το έργο γίνεται σε μια ευαίσθητη περιοχή με ιδιαίτερο τουριστικό ενδιαφέρον και μεγάλη επισκεψιμότητα. Ως εκ τούτου υπάρχει ήδη συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία ώστε η υλοποίησή του να γίνει με συντονισμό ενεργειών, ώστε η επιβάρυνση των κατοίκων κατά την διάρκεια των εργασιών να είναι η ελάχιστη δυνατή».

Στην διαδικασία υπογραφής της σύμβασης παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ, Αντιδήμαρχος Ρεθύμνης κ. Δημήτρης Λελεδάκης, η Διευθύντρια της Δημοτικής Επιχείρησης κ. Βέτα Γεωργιάδου, υπηρεσιακοί παράγοντες της ΔΕΥΑΡ και συνεργάτες της αναδόχου κοινοπραξίας.

Της υπογραφής, προηγήθηκε συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΡ, όπου εξετάστηκαν τρέχοντα ζητήματα και ο προγραμματισμός της δημοτικής επιχείρησης για τα μεγάλα έργα που υλοποιεί και τις νέες σχεδιαζόμενες παρεμβάσεις της στον τομέα ευθύνης της.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση