HomeΚΡΗΤΗΤο Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» συμμετέχει στην απεργία

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» συμμετέχει στην απεργία

Την Τετάρτη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με ανακοίνωσή του το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο Ερμής» αναφέρει ότι συμμετέχει στην 24ωρη απεργιακή κινητοποίηση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά αναφέρει

Το Σωματείο Οδηγών Τουριστικών Λεωφορείων Κρήτης «Ο ΕΡΜΗΣ» συμμετέχει στην 24ωρη Απεργιακή κινητοποίηση, που κήρυξε η Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ), στις 28 Φλεβάρη 2024, ημέρα μνήμης για τα θύματα του φρικτού εγκλήματος των Τεμπών.

Το Σωματείο μας θα βρίσκεται και θα είναι παρόν, σε κάθε εκδήλωση διαμαρτυρίας, σε κάθε εκδήλωση απότισης φόρου τιμής στους αδικοχαμένους συνανθρώπους μας, στους νεκρούς του ολοκαυτώματος στο σιδηρόδρομο. Έχουμε χρέος απέναντι στα θύματα του ανάλγητου Κράτους, της διαπλοκής και των πολλαπλών συμφερόντων, να είμαστε παρόντες σε κάθε προσπάθεια ανάδειξης του στυγερού αυτού εγκλήματος, σε κάθε προσπάθεια, ώστε η θυσία αυτών των ανθρώπων να μη ξεχαστεί ποτέ. Έχουμε χρέος να διατηρήσουμε νωπή τη μνήμη της άδικης απώλειας δεκάδων νέων ανθρώπων, χρέος να σταθούμε σθεναρά απέναντι σε κάθε προσπάθεια των διεφθαρμένων, απόκρυψης των πραγματικών συνθηκών, τέλεσης αυτού του τραγικού συμβάντος. Έχουμε χρέος απέναντι στους εννέα συναδέλφους μας, που έπεσαν στο καθήκον, που χάθηκαν, που έχασαν με αυτό το φρικτό τρόπο τη ζωή τους.

Την ημέρα αυτή της θλιβερής επετείου, οι εργαζόμενοι στις επιβατικές και στις εμπορευματικές μεταφορές, θα τηρήσουν την υπόσχεση τους, θα είναι στο δρόμο, στο δρόμο του αγώνα, στο δρόμο ανάδειξης της προσπάθειας συσκότισης, απόκρυψης της αλήθειας και αλλοίωσης της πραγματικότητας, ανάδειξης των προσπαθειών συγκάλυψης των αιτιών της τραγωδίας, στο δρόμο ανάδειξης όλων των ζητημάτων τα οποία άπτονται της ασφάλειας στη συγκοινωνία, της ασφάλειας στη μεταφορά. Δεν θα επιτρέψουμε ποτέ να ξεχαστεί και να περάσει στη λήθη ο άδικος χαμός των νέων ανθρώπων, των φοιτητών και όλων των θυμάτων της αναλγησίας και της εγκληματικής κυβερνητικής αδιαφορίας. Θα είναι στο δρόμο και στη πρώτη γραμμή ανάδειξης των επιπτώσεων ιδιωτικοποίησης των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας και του ξεπουλήματος των δημοσίων αγαθών. Στο δρόμο ανάδειξης των επιπτώσεων, της ασυδοσίας και της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της κατάρρευσης και της ανυπαρξίας των ελεγκτικών μηχανισμών, της κατάρρευσης του θεσμικού πλαισίου και των κανόνων για την ασφάλεια στη συγκοινωνία και στη μεταφορά.

Την ίδια ημέρα στις 28 Φλεβάρη 2024 οι εργαζόμενοι στις μεταφορές θα είναι στο δρόμο, θα δώσουν το αγωνιστικό παρόν στις κινητοποιήσεις των συνδικάτων και στις διαμαρτυρίες των εργαζόμενων κατά της ακρίβειας, της περαιτέρω συρρίκνωσης και του εισοδήματος τους, της σε μεγάλο βαθμό μείωσης της αγοραστικής τους δύναμης, της αδυναμίας κάλυψης των βασικών τους αναγκών και επί της ουσίας της αδυναμίας αξιοπρεπούς διαβίωσης.

Όλα στο φως! Αναζήτηση της αλήθειας και απόδοση ευθυνών για το έγκλημα στα Τέμπη! Αποκατάσταση της ασφάλειας στο σιδηρόδρομο, στις επιβατικές και εμπορευματικές μεταφορές! Πάταξη και αντιμετώπιση του φαινόμενου της αισχροκέρδειας και της κερδοσκοπίας! Αυξήσεις των μισθών τώρα! Συλλογικές συμβάσεις τώρα! Όλοι στο δρόμο! Όλοι στο αγώνα!

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση