HomeHL-9Μητσοτάκης: 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι ασθενείς στα απογευματινά χειρουργεία

Μητσοτάκης: 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι ασθενείς στα απογευματινά χειρουργεία

Συγχαρητήρια στους αγρότες για τον συντεταγμένο τρόπο που διαδήλωσαν στην Αθήνα έδωσε ο πρωθυπουργός στην εβδομαδιαία ανασκόπηση – Ιδιαίτερη αναφορά στην επιστολική ψήφο, τις παρεμβάσεις για την ανακούφιση των κατοίκων της Θεσσαλίας και πρόταση για έκθεση

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Την αξιοποίηση 60 εκατ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για να μην επιβαρυνθούν οι πολίτες με το κόστος των επεμβάσεων στα απογευματινά χειρουργεία ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία ανασκόπηση που δημοσίευσε στο Facebook.
«Τα πρωινά χειρουργεία δεν θα επηρεαστούν καθόλου, θα λειτουργούν στο ακέραιο όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα, αλλά πλέον με περισσότερη διαφάνεια και κεντρικό αυστηρό έλεγχο χάρη στην ενιαία ψηφιακή λίστα χειρουργείων», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης, λέγοντας ότι σκοπός της κυβέρνησης δεν είναι ούτε η ιδιωτικοποίηση, ούτε η αποδυνάμωση του ΕΣΥ.

«Σκοπός μας είναι η διατήρηση του δημόσιου χαρακτήρα του, η ισχυροποίησή του και η διατήρηση των καλύτερων γιατρών μας εντός του ΕΣΥ με καλύτερες αμοιβές», διευκρίνισε.
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε ο πρωθυπουργός στην κινητοποίηση των αγροτών στην Αθήνα, δίνοντας συγχαρητήρια για τον συντεταγμένο και απολύτως άψογο τρόπο με τον οποίο διαδήλωσαν στο κέντρο της πρωτεύουσας. «Να εξάρω και το υποδειγματικό σχέδιο της Ελληνικής Αστυνομίας που διασφάλισε το θεμελιώδες δικαίωμα των πολιτών να συνέρχονται, χωρίς ωστόσο να διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης», έγραψε, προσθέτοντας ότι στην πράξη εφαρμόστηκε ο νέος νόμος για τις συναθροίσεις, που ψηφίστηκε το 2020, που είχε δεχθεί κριτική ότι γίνεται για να καταπιεστούν οι κινητοποιήσεις. «Αντίθετα, τις διευκολύναμε και τις προστατεύσαμε», σημείωσε.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη διαδικασία για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στις πληγείσες περιοχές από τις κακοκαιρίες «Daniel» και «Elias», στο πρόγραμμα σχολικών γευμάτων, στην απορρόφηση των πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης, στην επιστολική ψήφο, σε θέματα που αφορούν τη Θεσσαλονίκη αλλά και στη συμπλήρωση δυο ετών από την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Κλείνοντας την ανασκόπηση, έκανε και μία πρόταση για την ομαδική έκθεση «ΑΣΤΥΓΡΑΦΙΑ / URBANOGRAPHY Η ζωή της πόλης τις δεκαετίες 1950-1970» που φιλοξένησε η Εθνική Πινακοθήκη-Μουσείο Αλεξάνδρου Σούτσου, με δεκάδες εικαστικά έργα και ταινίες 78 δημιουργών για το πώς βιώνουμε καθημερινά την πόλη και πώς μας διαμορφώνει εκείνη στο πέρασμα των χρόνων. Όπως είπε, δόθηκε παράταση έως τις 12 Μαΐου λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας, για όσους δεν την είδαν ακόμη, ανάμεσα στους οποίους και ο ίδιος.
protothema.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση