HomeΚΡΗΤΗΤα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων στο επίκεντρο συνάντησης με το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου

Τα προβλήματα των αγροτοκτηνοτρόφων στο επίκεντρο συνάντησης με το Δήμαρχο Οροπεδίου Λασιθίου

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε ως πρώτο θέμα αυτό της αγροτικής οδοποιίας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μια χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με το  ΔΣ του Αγροτικού Συνεταιρισμού Οροπεδίου Λασιθίου είχε ο Δήμαρχος Οροπεδίου, Γιώργος Αθανασάκης.

Κατεξοχήν αγροτικός Δήμος αυτός του Οροπεδίου κατά συνέπεια τα ζητήματα που απασχολούν τους επαγγελματίες του αγροτικού κλάδου είναι πολλά και εξαιτίας του χαρακτήρα των καλλιεργειών του ιδιαίτερα.

Στο τραπέζι της συζήτησης βρέθηκε ως πρώτο θέμα αυτό της αγροτικής οδοποιίας.

Ο κ. Αθανασάκης εξήγησε στο ΔΣ του Συνεταιρισμού πως μετά από παρέμβαση που έγινε από τον ίδιο υποχρεώνεται από τον ΟΑΚ ο εργολάβος που εκτελεί το έργο των αρδευτικών δικτύων στον κάμπο του Οροπεδίου, ως τις 30 Απριλίου, να αποκαταστήσει όλες τις φθορές που προκάλεσε στο αγροτικό οδικό δίκτυο στο πλαίσιο των εργασιών του.

Συνολικά θα υπάρξει μέριμνα για  την αγροτική οδοποιία του Οροπεδίου, που τα προηγούμενα χρόνια δεν είχε τύχει μεγάλης προσοχής, με αποτέλεσμα την δυσκολία πρόσβασης των αγροτών στις καλλιέργειες τους.

Ο Δήμαρχος, όπως και προεκλογικά είχε δεσμευθεί, τόνισε πως θα δώσει προτεραιότητα στον καθαρισμό και βελτίωση της προσβασιμότητας σε όλους τους αγροτικούς δρόμους.

Επίσης τέθηκε το ζήτημα της χωροθέτησης ανεμογεννητριών το οποίο απασχολεί και τον αγροτοκτηνοτροφικό πληθυσμό του Οροπεδίου μια και θα επηρεάσει τις περιοχές όπου καλλιεργούν και χρησιμοποιούν ως βοσκοτόπια με τις διανοίξεις δρόμων και την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών.

Και από τις δυο πλευρές εξάλλου επισημάνθηκε η ανάγκη στενότερης συνεργασίας και καταγράφηκαν τομείς όπου αυτή μπορεί να ενισχυθεί περαιτέρω.

Συζητήθηκε ακόμα η προοπτική παραχώρησης ακινήτου (αποθήκης) του Συνεταιρισμού για κάλυψη αναγκών του Δήμου Οροπεδίου.

Από το πλαίσιο της συζήτησης δεν έλειψε η ανάγκη βελτίωσης του επαρχιακού οδικού δικτύου που συνδέει το Οροπέδιο με άλλες περιοχές, για τη γρηγορότερη και ασφαλέστερη μεταφορά αγροτικών προϊόντων, κάτι που αποτελεί για το Δήμο, όπως ανέφερε ο κ. Αθανασάκης, αυτονόητη υποχρέωση.

Τέλος ο Δήμαρχος Οροπεδίου γνωστοποίησε στο ΔΣ του Συνεταιρισμού τις ενέργειες που κάνει η Δημοτική Αρχή, τις οποίες δεσμεύθηκε να στηρίξει οικονομικά  το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, για να καθαριστούν οι λίνιες στον κάμπο του Οροπεδίου αποσυμφορίζοντας τις καλλιέργειες του από τον όγκο του βρόχινου νερού που συγκεντρώνεται στις μεγάλες νεροποντές.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση