Νέα επιβάρυνση στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού
Αυξάνεται σταδιακά το τέλος χρήσης του δικτύου μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας. Οι αυξήσεις αφορούν την περίοδο 2023-2025. Η απόφαση της ΡΑΑΕΥ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα ρυθμιστική αρχή, τα ποσά που προκύπτουν από την αναθεώρηση του Επιτρεπόμενου Εσόδου του Διαχειριστή «θα ανακτηθούν μέσω της έγκρισης του Απαιτούμενου Εσόδου του έτους 2024 ή και επόμενων ετών, κατά τρόπο τέτοιο ώστε να μην προκαλείται έντονη διακύμανση στα σχετικά τιμολόγια των χρηστών του δικτύου διανομής.
Για το λόγο αυτό, η Αρχή κρίνει ότι είναι αναγκαίο να υποβληθεί σχετική εισήγηση του Διαχειριστή αναφορικά με τη δυνατότητα εξομάλυνσης των προς ανάκτηση ποσών στις αποφάσεις έγκρισης των Απαιτούμενων Εσόδων των επόμενων ετών».
Με την ίδια απόφαση αναθεωρείται η απόδοση επί της Ρυθμιζόμενης Περιουσιακής Βάσης του Διαχειριστή για τα έτη 2023 2025 της Ρυθμιστικής Περιόδου 2022-2025 σε 7,57% για το 2023, 7,51% για το 2024 και 7,45% για το 2025.