HomePost ItΟ Μάξιμος Σενετάκης στο συνέδριο «AI Summit» για την τεχνική νοημοσύνη

Ο Μάξιμος Σενετάκης στο συνέδριο «AI Summit» για την τεχνική νοημοσύνη

Τι ανέφερε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη είναι σύμμαχος μας στην προσπάθειά μας να κερδίσουμε το μέλλον που μας αξίζει», σημείωσε ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Μάξιμος Σενετάκης κατά την διάρκεια του συνεδρίου, «AI Summit» το οποίο τελέστηκε υπό την αιγίδα του ΣΕΒ.

«Η Τεχνητή Νοημοσύνη συνιστά ξεκάθαρα νέα εθνική πρόκληση. Στόχος μεταξύ άλλων είναι η αξιοποίηση της στο πεδίο της καινοτομίας, στην αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και στην βελτίωση της παραγωγικότητας στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Οφείλουμε  να συμφιλιωθούμε με την ιδέα ότι η ΤΝ θα είναι μέρος της ζωής μας και θέτουμε ισχυρές βάσεις ώστε τα οφέλη στην κοινωνία και την οικονομία να είναι πολλαπλασιαστικά», συμπλήρωσε ο κ. Σενετάκης ο οποίος συνομίλησε για το θέμα με τον επικεφαλής της Επιτροπής Καινοτομίας του ΣΕΒ, Μάρκο Βερέμη.

Η Τεχνητή Νοημοσύνη (ΤΝ) αναπαράγει τις γνωστικές λειτουργίες ενός ανθρώπου, όπως είναι η μάθηση, ο σχεδιασμός και η δημιουργικότητα και με αυτό τον τρόπο καθιστά τις μηχανές ικανές να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον, να δρουν προς της επίτευξη ενός στόχου και να επιλύουν προβλήματα.  Στην εκδήλωση η οποία διοργανώθηκε από την CLEON Conferences & Communications, παρευρέθηκαν εκπρόσωποι φορέων, καθηγητές και επικεφαλής επιχειρήσεων που καινοτομούν και διακρίνονται στο ελληνικό επιχειρείν.

Διαφήμιση
Διαφήμιση