HomeΕΛΛΑΔΑΤιμή στόχο τα €13,6 δίνει για την Κρι Κρι η Eurobank Equities

Τιμή στόχο τα €13,6 δίνει για την Κρι Κρι η Eurobank Equities

Ξεκινά κάλυψη του τίτλου δίνοντας σύσταση «αγορά». Τα πλεονεκτήματα της γαλακτοβιομηχανίας και το discount της μετοχής.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Η Κρι-Κρι είναι μια από τις κορυφαίες ελληνικές εταιρείες γαλακτοκομικών προϊόντων που εστιάζει στην παραγωγή και πώληση γιαουρτιού και παγωτού σημειώνει η Eurobank Equities σε ανάλυση με την οποία ξεκινά κάλυψη της μετοχής και δίνει τιμή στόχο τα 13,6 ευρώ (τρέχουσα 10,35 ευρώ) με σύσταση «αγορά».

Το επιχειρηματικό μοντέλο, σημειώνει η χρηματιστηριακή, βασίζεται στην παροχή ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές, στην αυξανόμενη εστίαση σε εξειδικευμένες κατηγορίες, στο εκτεταμένο δίκτυο διανομής, στην εγγύτητα στις πρώτες ύλες και στο διευρυνόμενο διεθνές αποτύπωμα (πωλήσεις εξωτερικού στο 48% περίπου).

Ο κύριος μοχλός αξίας είναι το τμήμα του γιαουρτιού (79% των πωλήσεων), με την Κρι Κρι να είναι βασικός παράγοντας στην Ελλάδα χάρη στο ισχυρό μερίδιο στα επώνυμα και την κυριαρχία στην ιδιωτική ετικέτα.

Η γαλακτοβιομηχανία είναι επιρρεπής σε διακυμάνσεις στις τιμές των εμπορευμάτων, απολύτως φυσικό, δεδομένου ότι το συγκεκριμένο κόστος αντιπροσωπεύει πάνω από 70% του συνολικού.

Μετά από μια διάβρωση κατά 12 ποσοστιαίες μονάδες στα μεικτά περιθώρια το 2022, το 2023 εκτιμάται ότι είχε πλήρη αντιστροφή (+16 ποσοστιαίες μονάδες σε ετήσια βάση) χάρη στον συνδυασμό της τιμολόγησης και της ταυτόχρονης μείωσης του πληθωρισμού.

Παρά το ράλι 65% τους τελευταίους 12 μήνες για τη μετοχή, ο τίτλος εξακολουθεί να τελεί υπό διαπραγμάτευση με discount άνω του 25% έναντι ομοειδών εταιρειών παρά το γεγονός ότι προσφέρει ανώτερο προφίλ ανάπτυξης και απολαμβάνει υγιέστερου ισολογισμού.

Διαφήμιση
Διαφήμιση