HomeΚΡΗΤΗΜαρινάκης – Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ζητά άμεσες ενέργειες με βέβαια αποτελέσματα

Μαρινάκης – Νοσοκομείο Ρεθύμνου: Ζητά άμεσες ενέργειες με βέβαια αποτελέσματα

Συλλογή υπογραφών για την άμεση επίλυση των προβλημάτων του νοσοκομείου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, υπέγραψε την Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024 στο βιβλίο που άνοιξε με πρωτοβουλία των τοπικών φορέων εκπροσώπησης των συνταξιούχων για την συλλογή υπογραφών διεκδίκησης της άμεσης επίλυσης των προβλημάτων που ταλανίζουν την λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου.

Ακολούθως ο κ. Δήμαρχος προέβη στην εξής δήλωση:

«Η μη επαρκής στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου, αποτελεί μείζον ζήτημα, το οποίο προκαλεί έντονη ανησυχία σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους φορείς.
Παρά τις καλές προθέσεις που υπάρχουν από πλευράς πολιτείας, οφείλουμε από την πλευρά μας να επισημάνουμε, ότι η υφιστάμενη κατάσταση απαιτεί άμεσες ενέργειες με βέβαια αποτελέσματα.
Θεωρούμε, ότι ο ασφαλής δρόμος για την γρήγορη στελέχωση του Γενικού Νοσοκομείου Ρεθύμνου με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, είναι η προκήρυξη όλων των θέσεων μαζί.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι κανένας δεν πάει σε ένα υποβαθμισμένο νοσοκομείο με μεμονωμένες προκηρύξεις. Αυτό έχει αποδειχθεί όλο αυτό το χρονικό διάστημα που οι προκηρύξεις θέσεων αποβαίνουν άγονες.
Στέλνουμε το μήνυμα μας αυτό προς την πολιτεία ως καθολικό αίτημα της κοινωνίας και των φορέων, καθόσον αντιμετωπίζουμε με αγωνία μια πραγματικότητα, η οποία χρήζει αποτελεσματικής παρέμβασης, χωρίς χρονοτριβές και καθυστερήσεις.
Το Γενικό Νοσοκομείο Ρεθύμνου καλύπτει της ανάγκες του συνόλου του μόνιμου πληθυσμού της Περιφερειακής Ενότητας, τους χιλιάδες φοιτητές του Πανεπιστημίου Κρήτης αλλά και τις ανάγκες εκατοντάδων χιλιάδων επισκεπτών κατά την διάρκεια της τουριστικής περιόδου.
Το Ρέθυμνο, λοιπόν, δεν μπορεί να έχει υποβαθμισμένη παροχή δημόσιων υπηρεσιών υγείας και αυτό αποτελεί καθολική και δίκαιη αξίωση της κοινωνίας που εκπροσωπούμε».

Διαφήμιση
Διαφήμιση