HomeΚΡΗΤΗΣειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Παύλος Μπαριτάκης

Σειρά συναντήσεων στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής είχε ο Παύλος Μπαριτάκης

Τι συζητήθηκε

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σειρά συναντήσεων στην Αθήνα, στη διάρκεια των οποίων βρέθηκαν σε πρώτο πλάνο μια σειρά από θέματα που απασχολούν το Δήμο Βιάννου, είχε ο Δήμαρχος κ. Παύλος Μπαριτάκης

Η αρχή έγινε στο Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής όπου ο κ. Μπαριτάκης είχε συνάντηση -μέσα σε πολύ καλό κλίμα- με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη.

Συζητήθηκαν όλα τα θέματα υποδομών που έχει ανάγκη ο Δήμος Βιάννου, αλλά και το επίπεδο συνεργασίας των δύο πλευρών.

«Το κυρίαρχο θέμα στο οποίο επικεντρώθηκε η συζήτηση αφορούσε την χρηματοδότηση της εγκεκριμένης ακτομηχανικής μελέτης αποκατάστασης της παραλίας Καστρίου – Κερατοκάμπου, λόγω της διάβρωσης, αλλά και η νέα μελέτη που ανατέθηκε από τον Οργανισμό Λιμένος Ηρακλείου με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής. Μια μελέτη που αφορά την αποκατάσταση από την διάβρωση της παραλίας Άρβης – Νέας Άρβης.

me-to-geniko-grammatea

Επίσης συζητήθηκε η συμμετοχή του Δήμου Βιάννου στο νέο πρόγραμμα “Νέαρχος” που θα προκηρυχθεί από  το Υπουργείο και αφορά παρεμβάσεις σε υποδομές ύδρευσης.  Η συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα κ. Μανώλη Κουτουλάκη έγινε μέσα σε θετικό κλίμα γύρω από τα θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας  του Οργανισμού. Θέματα, τα οποία αποτελούν προτεραιότητα μας, με στόχο την ουσιαστική επίλυση τους. Το ευχάριστο είναι ότι κινούμαστε από κοινού, τόσο ο Δήμος Βιάννου, όσο και το Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου τα έργα που απαιτούνται με στοχευμένες ενέργειες να είναι σε θέση να υλοποιηθούν», επισήμανε ο κ. Μπαριτάκης.

Αμέσως μετά ο κ. Μπαριτάκης είχε συνάντηση στο μελετητικό γραφείο Ρογκάν, στη διάρκεια της οποίας τέθηκε το ζήτημα της ανάθεσης της ακτομηχανικής μελέτης Αρβης – Νέας Αρβης από τον ΟΛΗ ΑΕ για την συνολική προστασία του παραλιακού μετώπου της περιοχής .

Σημειώνεται ότι η μελέτη έχει προϋπολογισμό  90.000 ευρώ και η οποία με την ολοκλήρωση της θα αποτελέσει το σημαντικό εργαλείο στην αποκατάσταση της διάβρωσης των ακτών των οικισμών της Άρβης και της Νέας Άρβης του Δήμου Βιάννου.

Διαφήμιση
Διαφήμιση