HomeΚΡΗΤΗΜπαριτάκης: «Αναγκαία η αύξηση της προσπάθειας, ώστε να προσφερθούν περισσότερες υπηρεσίες υγείας σε άτομα με αναπηρία»

Μπαριτάκης: «Αναγκαία η αύξηση της προσπάθειας, ώστε να προσφερθούν περισσότερες υπηρεσίες υγείας σε άτομα με αναπηρία»

Συμμετοχή του Δημάρχου Βιάννου στην Ημερίδα της «ΟΙΚΑΝΟΣ ΚοινΣΕπ»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην ημερίδα που διοργανώθηκε από την «ΟΙΚΑΝΟΣ ΚοινΣΕπ» και ήταν αφιερωμένη στα άτομα με αναπηρία, μετείχε ο Δήμαρχος Βιάννου κ. Παύλος Μπαριτάκης.

Συγκεκριμένα ο κ. Μπαριτάκης ήταν ένας εκ των ομιλητών της ενδιαφέρουσας ημερίδας που πραγματοποιήθηκε με σκοπό να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά τα άτομα με αναπηρία και την ανάγκη για την μεγαλύτερη στήριξη τους, σε ό,τι εχει να κάνει με την νοσηλεία κατ’ οίκον και την αντιμετώπιση των προκλήσεων προκειμένου να μπορούν να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση, παραμένοντας στο οικείο περιβάλλον τους.

Ο Δήμαρχος Βιάννου στη διάρκεια της τοποθέτησης του τόνισε μεταξύ άλλων ότι υπάρχουν άτομα με αναπηρία που έχουν ανάγκη από τη στήριξη εξειδικευμένου προσωπικού, την οποία δεν την έχουν – τουλάχιστον στο βαθμό που θα έπρεπε- προκειμένου να έχουν μια αξιοπρεπή διαβίωση και μια ομαλή καθημερινότητα.

Επισήμανε ότι ζητούμενο για όλους είναι η υγειονομική κάλυψη, η πρόληψη και η προστασία προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και τα άτομα με αναπηρία.

1713521662393

«Είναι επιτακτική ανάγκη η αύξηση της προσπάθειας, ώστε να προσφερθούν υπηρεσίες υγείας σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες με έμφαση στην πρόληψη.

Ο Δήμος Βιάννου, μέσα από τις δικές του δυνάμεις στηρίζει πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και είναι άτομα με αναπηρία, προάγοντας την πρόληψη σαν καλή πρακτική Υγείας, μέσα από μια σειρά δράσεις που υλοποιούνται μέσα από το προσωπικό των Δομών του Δήμου.

Δράσεις που προάγουν την κοινωνική συνοχή και καλλιεργούν πνεύμα ενότητας και αλληλεγγύης, θέτοντας την Υγεία στο επίκεντρο μιας κοινωνίας ενεργών & χρήσιμων πολιτών.

Ο πρωταρχικός στόχος του έργου αυτού που επιτελείται είναι να βελτιωθούν οι προοπτικές απασχόλησης για τους ενήλικες με προβλήματα υγείας.

Ζητούμενο όμως είναι η συνεργατική προσπάθεια, στην οποία πρέπει να συμμετέχουν όλοι, για την υλοποίηση ενός συνολικού και ουσιαστικού σχεδίου, με στόχο την πραγματοποίηση ευεργετικών πρακτικών προς τους πάσχοντες», είπε χαρακτηριστικά.

Ενώ κλείνοντας την τοποθέτηση του επισήμανε την ανάγκη για την ενίσχυση φορέων όπως:

-η ΚΟΙΝΣΕΠ ΟΙΚΑΝΟΣ – με περισσότερα μέτρα – από την πλευρά της Πολιτείας,

-την στήριξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με κονδύλια, προσωπικό και υποδομές,

-την ενίσχυση της Δημόσιας Υγείας που βλέπουμε ότι οδεύει προς κατάρρευση

-την εκπόνηση ενός ολιστικού σχεδίου για την ενίσχυση των Δομών Πρόνοιας,

προκειμένου να θέσουμε ακόμη πιο στέρεες βάσεις για εποικοδομητικές δραστηριότητες και συνεργασίες, προς όφελος των ατόμων με αναπηρία.

Ώστε οι ομάδες εκείνες του πληθυσμού που η ένταξή τους στην κοινωνική ζωή εμποδίζεται από σωματικά ή ψυχικά αίτια να γίνει επιτέλους με τρόπο ουσιαστικό και με την απαιτούμενη πρόνοια.

«Απλοποιώντας την καθημερινότητα χιλιάδων ανθρώπων με αναπηρία και απαλλάσσοντας τους από μια πρόσθετη ταλαιπωρία, η κοινωνική ευαισθησία και η προάσπιση των κοινωνικών δικαιωμάτων αποκτούν «σάρκα και οστά» προς όφελος των ευάλωτων συμπολιτών μας.

Οι δυσκολίες που καλούνται να αντιμετωπίσουν οι άνθρωποι με αναπηρίες συνδέονται με κάθε έκφανση της ζωής τους, από τα πιο απλά έως τα πιο σπουδαία.

Βελτιώνοντας όμως στην πράξη την καθημερινότητά τους ερχόμαστε πιο κοντά στη δημιουργία μιας κοινωνίας δίκαιης και συμπεριληπτικής για όλους και όλες, δίνοντας την ελπίδα, την οποία έχουν περισσότερο ανάγκη», είπε καταλήγοντας ο κ. Μπαριτάκης.

Διαφήμιση
Διαφήμιση