HomeΕΛΛΑΔΑΕπιχείρηση της αστυνομίας στο λαγούμι όπου ζουν οι Kρητικοί παλαιοχριστιανοί

Επιχείρηση της αστυνομίας στο λαγούμι όπου ζουν οι Kρητικοί παλαιοχριστιανοί

Αυτοψία των αρχών για τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Σε εξέλιξη είναι αυτή την ώρα επιχείρηση της αστυνομίας, παρουσία εκπροσώπων των αρμόδιων υπηρεσιών, στο λαγούμι όπου ζει η οικογένεια παλαιοχριστιανών στα Κάτω Τρίκαλα Κορινθίας.

Στελέχη της κοινωνικής υπηρεσίας του δήμου Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης βρίσκονται εκεί, προκειμένου να ελέγξει τις συνθήκες διαβίωσης της οικογένειας που ζει σε λαγούμι, έπειτα από σχετική εισαγγελική εντολή.

Παράλληλα, χθες υπήρξε εισαγγελική παρέμβαση προκειμένου να απομακρυνθούν τα ανήλικα παιδιά που ζουν στη συγκεκριμένη κοινότητα. Επίσης, η εισαγγελία Κορίνθου έχει ζητήσει να προσκομιστούν οι ληξιαρχικές πράξεις των παιδιών, να διαπιστωθεί αν αυτά που είναι κάτω των 16 ετών πηγαίνουν στο σχολείο όπως προβλέπει ο νόμος και να καταγραφούν οι συνθήκες διαβίωσής τους.

Σημειώνεται πως τα τέσσερα παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο. Όταν ρωτήθηκε για αυτό, ο πατέρας τους απάντησε: «Υποτίθεται είναι δωρεάν η παιδεία. Στην πραγματικότητα δεν είναι δωρεάν. Το ξέρει και η κουτσή Μαρία ότι δεν είναι δωρεάν».

Αστυνομικοί απομάκρυναν από το λαγούμι τα παιδιά, μετά την εισαγγελική εντολή, όμως πληροφορίες αναφέρουν ότι αυτά επέστρεψαν στην κοινότητα των παλαιοχριστιανών.

lifo.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση