HomeΚΡΗΤΗΣτην τελετή αγιασμού στο Καπετανάκειο ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Στην τελετή αγιασμού στο Καπετανάκειο ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελετή αγιασμού στο Καπετανάκειο παρευρέθη ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Μετά το πέρας της τελετής, ο βουλευτής συνομίλησε με τους εκπαιδευτικούς, με εκπροσώπους των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων, καθώς και με το Δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης, στην  συνομιλία του με τους παριστάμενους, τόνισε ότι προκαλεί ντροπή η 27η θέση της Ελλάδας στην λίστα κατάταξης των εκπαιδευτικών συστημάτων, μεταξύ 30 χωρών.  Ενώ, χαρακτήρισε την παιδεία, «κατ’ ευφημισμόν δημόσια παιδεία», καθώς κοστίζει στους γονείς 3 δισεκατομμύρια ευρώ περίπου. Με την σειρά τους, εκπαιδευτικοί και γονείς, τον ενημέρωσαν για τις  41 κενές ώρες οι οποίες αφορούν 5  τομείς και για τα 11 κενά που υπάρχουν στα  τμήματα.

Στην συνομιλία που είχε με τον κ. Λαμπρινό, σχετικά με την πορεία των εργασιών στο Καπετανάκειο, δεσμεύτηκαν αμφότεροι ότι θα καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε το έργο να χρηματοδοτηθεί περεταίρω είτε μέσω ΕΣΠΑ, είτε μέσω κονδυλίων του ΟΣΚ και το ιστορικό Καπετανάκειο να αποτελέσει εκπαιδευτικό στολίδι στην πόλη μας. Όπως τόνισαν τόσο ο κ. Μιχελογιαννάκης, όσο και ο κ. Λαμπρινός, «πέραν των θεσμών, είμαστε και οι δύο απόφοιτοί του».

Διαφήμιση
Διαφήμιση