HomeΚΡΗΤΗΔιεθνής Συνεργασία για Έρευνα & Καινοτομία

Διεθνής Συνεργασία για Έρευνα & Καινοτομία

“Η Διεθνής Συνεργασία είναι μέρος του DNA της επιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας”

Διαφήμιση
Διαφήμιση

“Η Διεθνής Συνεργασία είναι μέρος του DNA της επιστημονικής Έρευνας και Καινοτομίας”. Αυτό ήταν το μήνυμα που έστειλε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Βουλευτής ΝΔ Μάξιμος Σενετάκης από το βήμα του Πολυμερούς Διαλόγου για τις Αρχές και τις Αξίες της Διεθνούς Συνεργασίας στην Έρευνα και την Καινοτομία.

Ο κ. Σενετάκης τόνισε πως αυτού του είδους οι πρωτοβουλίες της ΕΕ “μας δίνουν τη δυνατότητα να ανταλλάσσουμε απόψεις, να μάθουμε και να εφαρμόσουμε πρακτικές που θα κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα μας, το μέλλον του τόπου μας και των παιδιών μας” και συμπλήρωσε: “Η Έρευνα και η Καινοτομία είναι το όχημα και οι αναδυόμενες τεχνολογίες το πεδίο Ανάπτυξης για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις».
senetakis
Στο πλαίσιο της Διάσκεψης η οποία επικύρωσε το σχέδιο που προώθησε η βελγική Προεδρία, ο Έλληνας υφυπουργός απέδωσε τα εύσημα στον Βέλγο ομόλογο του, αρμόδιο για την Έρευνα και την Καινοτομία, Willy Borsus, ο οποίος διοργάνωσε και προήδρευσε στην σημαντική αυτή πρωτοβουλία για το τεχνολογικό μέλλον του κόσμου.
senetakis
Στο περιθώριο της Διάσκεψης ο κ. Σενετάκης είχε μακρά συζήτηση με την Η Iliana Ivanova, Ευρωπαία Επίτροπο για την Έρευνα και την Τεχνολογία της οποίας το έργο είναι αξιοσημείωτο και όπως δήλωσε ο υφυπουργός “σύντομα την αναμένουμε στην Ελλάδα”.

Διαφήμιση
Διαφήμιση