HomeΚΡΗΤΗΚαμία ενημέρωση για τις αυξήσεις στα φάρμακα λένε οι φαρμακοποιοί

Καμία ενημέρωση για τις αυξήσεις στα φάρμακα λένε οι φαρμακοποιοί

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Φαρμακοποιών για τις αυξήσεις στα φάρμακα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αυξήσεις στα φάρμακα τους είδαν οι ασφαλισμένοι και όπως αναφέρουν σε ανακοίνωση τους οι Φαρμακοποιοί του Ηρακλείου δεν είχε υπάρξει καμία ενημέρωση προς αυτούς από πλευράς Υπουργείου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου

Αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει υπάρξει ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές, εφαρμόστηκε από 12/02/2024 νέος τρόπος υπολογισμού των συμμετοχών που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι για τις συνταγές φαρμάκων.

Προέκυψαν αυξήσεις για τα ποσά που πληρώνουν οι ασφαλισμένοι, σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις σε 1700 φάρμακα, και σε πολλές περιπτώσεις οι αυξήσεις αυτές ήταν υπερβολικές.

Μετά από τις λογικές και εύλογες διαμαρτυρίες από συναδέλφους φαρμακοποιούς και πολίτες για τις αυξήσεις που εφαρμόστηκαν στις συμμετοχές, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Ηρακλείου εκφράζει την αντίθεσή του για αυτές τις πολιτικές οι οποίες επιβαρύνουν άδικα, τους άνεργους, τους άπορους, τους χαμηλοσυνταξιούχους, τους μισθωτούς και γενικότερα όλους τους ευάλωτους οικονομικά συμπολίτες μας. Καλούμε τους αρμόδιους να αναθεωρήσουν την απόφαση της αύξησης των συμμετοχών, και ταυτόχρονα να εφαρμόσουν διαφορετικές πολιτικές στον κλάδο του φαρμάκου, οι οποίες θα λαμβάνουν σοβαρά την αντίληψη ότι το φάρμακο είναι πρωτίστως κοινωνικό αγαθό, το οποίο η πολιτεία έχει την υποχρέωση να παρέχει αδιακρίτως σε όλους τους πολίτες, με μεγαλύτερη ευαισθησία για τις οικονομικά ασθενέστερες ομάδες.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να δείξουν κατανόηση απέναντι στους επιστήμονες φαρμακοποιούς, δεδομένου ότι δεν ευθύνονται για τις αυξήσεις.

Διαφήμιση
Διαφήμιση