HomeHL1-GreeceΓλυφάδα: Αυτός είναι ο Άρης με κοστούμι και γραβάτα που σκόρπισε τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία

Γλυφάδα: Αυτός είναι ο Άρης με κοστούμι και γραβάτα που σκόρπισε τον θάνατο στη ναυτιλιακή εταιρεία

Συμμετείχε ως μέλος της ναυτιλιακής οικογένειας σε κάθε σημαντική στιγμή

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Από τα χαμόγελα στο πλευρό των αφεντικών του πίσω από πρωτοκλασάτους υπουργούς της τότε κυβέρνησης, σε ένα έγκλημα στη Γλυφάδα που συντάραξε το ναυτιλιακό κόσμο και ολόκληρη τη χώρα.

Είναι ο 76χρονος δράστης και αυτόχειρας, σε άλλες εποχές, όταν όλα – όπως μαρτυρούν και οι εικόνες – εντελώς διαφορετικά στη σχέση με τους εργοδότες του.

Σε εκδήλωση της εταιρείας

Σε πρώτο πλάνο ο Σπύρος Καρνέσης, δίπλα στον Αντώνη Βλασσάκη που την περασμένη Δευτέρα δολοφονήθηκε και πίσω τους ο Άρης που συζητά με τις αδερφές Καρνέζη.

Σε εκδήλωση της εταιρείας παρουσία του Βασίλη Μαγγίνα, του Θεόδωρου Πάγκαλου και του μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ο έμπιστος «Άρης» όπως ήταν γνωστός στους υπαλλήλους, βρισκόταν μαζί με την επιχειρηματική οικογένεια.

Μαζί με υπουργούς

Η Δέσποινα Καρνέση με τα ξανθά μαλλιά και δίπλα η αδερφή της Μαρία χαιρετούν τον διάσημο μουσικοσυνθέτη που μόλις έχει φτάσει. Οι καλεσμένοι καταλήγουν στον Σπύρο Καρνέση που τους περιμένει λίγα μέτρα από τις αδερφές του, με τους πάντες να δείχνουν ευδιάθετοι.

Με ένα ποτό στα χέρια ο άντρας που έμελλε την περασμένη Δευτέρα να βάψει τα χέρια του, με αίμα συζητά, χαιρετάει και δείχνει να απολαμβάνει τις στιγμές που καταγράφουν οι κάμερες της εταιρείας, για το διαφημιστικό σποτάκι που υπήρχε στα σχέδια.

Είναι τα χρόνια που ο όμιλος Καρνέση εκτοξεύεται, ο στόλος των πλοίων αυξάνονται και η ναυτιλιακή εταιρεία γίνεται συνώνυμο της επιτυχίας. Η εποχή που ο Άρης ήταν «σκιά» της μητέρας των τριών αδερφών, εκείνος που τους ακολουθούσε τόσο στην εταιρεία όσο και σε εξόδους τους.

Σε άλλο πλάνο δίπλα στον Θεόδωρο Πάγκαλο, χαμογελούν τόσο ο μετέπειτα δολοφόνος και αυτόχειρας, όσο και ο Αντώνης Βλασσάκης, που έγινε διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας και εκτελέστηκε από τον 76χρονο πριν από δύο 24ωρα.

Με κοστούμι και γραβάτα

Τίποτα τότε δεν προμήνυαν αυτά που έμελλε να ακολουθήσουν τα επόμενα χρόνια. Με κοστούμι και γραβάτα δίπλα στα αφεντικά του. Με ένα πλατύ χαμόγελο ευτυχίας για τις διαδοχικές επιτυχίες, που τον έχουν κάνει να αφήσει οριστικά πίσω τα δύσκολα χρόνια που έζησε στην Αίγυπτο.

Είναι εικόνες που δεν εξέπλητταν τους υπαλλήλους. Σε όλους η σχέση του Άρη με την οικογένεια Καρνέση ήταν γνωστή.

12-8

Μαζί τους στα γραφεία της εταιρείας στη Γλυφάδα, μαζί σε εκδηλώσεις σε πλοία του ομίλου με καλεσμένους πολιτικούς και όχι μόνο, κοντά τους και κατά τις εξορμήσεις
στους Πεταλιούς.

Ακόμα και τα χρόνια του κορωνοϊού, όταν η οικογένεια Καρνέση αποσύρθηκε για ένα διάστημα στους Πεταλιούς, ο έμπιστος Άρης ήταν πάντα μαζί τους.

Το 2004

Τα πλάνα από την τελετή εγκαινίων του ELKA Aristotelis, τραβήχτηκαν το 2004. Όταν τα τρία αδέρφια συνέχιζαν μαζί την επιχειρηματική τους δραστηριότητα και ο Άρης δεν χρειαζόταν να επιλέξει στρατόπεδο.

Στα 56 του χρόνια τότε, ο Άρης δείχνει να το απολαμβάνει και φροντίζει όταν βρίσκεται μπροστά στις κάμερες να το δείξει.

Από τη μια οι καπετάνιοι και οι διευθυντές της εταιρείας και από την άλλη οι επιχειρηματίες και ο Άρης. Ο δικός τους άνθρωπος. Εκείνος που 20 χρόνια μετά έμελλε να βάψει τα χέρια του, με αίμα.

Η ρήξη των αδερφών

Η ρήξη στις σχέσεις των 3 αδερφών έρχεται σχεδόν δύο δεκαετίες μετά από τη γιορτή στο νεότευκτο πλοίο.

Είκοσι δύο χρόνια μετά από αυτές τις στιγμές ο Αντώνης Βλασσάκης είναι νεκρός, όπως και η Μαρία Καρνέση που δεν κατάφερε να ξεφύγει.

Ο άνθρωπος που τους σκότωσε μαζί με τον πρώην καπετάνιο Ηλία Κουκουλάρη, έδωσε τέλος και στη δική του ζωή. Μια ζωή που ξεκίνησε με δυσκολίες στην Αίγυπτο και πήρε άλλη τροχιά εξαιτίας της οικογένειας Καρνέση, που τον έβαλε στα σπίτια της και τον πήρε για δουλειά.

Ο έμπιστος Άρης έγινε δολοφόνος, με μίσος άσβεστο για τη Μαρία Καρνέση που ήθελε να δει νεκρή από τα δικά του χέρια.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση