HomeHL-GreeceΔικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Ο Αιγύπτιος μισούσε τις αδελφές

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Ο Αιγύπτιος μισούσε τις αδελφές

Η αυτοκτονία δείχνει διαταραγμένη προσωπικότητα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Το κίνητρο της τριπλής δολοφονίας στα γραφεία ναυτιλιακής εταιρείας στη Γλυφάδα αναζητούν οι αρχές.

Θύματα της επίθεσης ήταν η 77χρονη ιδιοκτήτρια της ναυτιλιακής εταιρείας Μαρία Καρνέση, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Αντώνης Βλασάκης 80 ετών, που ήταν παντρεμένος με την αδελφή της Μαρίας Καρνέση, κι ένας πρώην καπετάνιος, ο Ηλίας Κουκουλάρης 75 ετών, που εργαζόταν το τελευταίο διάστημα στο λογιστήριο της εταιρείας.

Δράστης ένας 76χρονος αιγυπτιακής καταγωγής και έμπιστος της οικογένειας Καρνέση, καθώς ήταν επί δεκαετίες επιστάτης σε σπίτι της οικογένειας.

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση

Ο Γιάννης Ηρειώτης, δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση μίλησε σήμερα το πρωί στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» και αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε η οικογένεια, σύμφωνα με την οποία απευθύνεται έκκληση να αποφεύγεται κάθε συσχέτιση της τριπλής δολοφονίας με οποιαδήποτε άλλη υπόθεση.

«Διαδίδονταν φήμες που ήταν ανυπόστατες, περί σπιτιού που του έκαναν έξωση (σ.σ. του 76χρονου), περί απολύσεως, τα οποία δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα, όπως διαπιστώσατε όλοι», δήλωσε.

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Πώς γλίτωσε η Δέσποινα Καρνέση

Αναφερόμενος στη Δέσποινα Καρνέση, αδερφή της Μαρίας που έχασε τη ζωή της από τα πυρά του Αιγύπτιου, σημείωσε ότι ήταν στην εταιρεία εκείνο το πρωί «αλλά από ό,τι μου είπαν κάποιοι εκ των υπαλλήλων που μίλησα, η πολύ γρήγορη επέμβαση της αστυνομίας έσωσε τη ζωή της, διότι εντός δύο λεπτών κυριολεκτικώς από ό,τι μου είπαν πήγαν οι πρώτες μοτοσικλέτες της αστυνομίας και επελήφθησαν, γεγονός το οποίο προφανώς θορύβησε τον δράστη και τον εμπόδισε να συνεχίσει την εγκληματική του δραστηριότητα».

Δικηγόρος οικογένειας Καρνέση: Ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα

«Πήγε στοχευμένα, όπως λένε. Δεν δικαιολογείται κανένας λόγος της ενέργειάς του. Ήταν ένα προσχεδιασμένο και άγριο έγκλημα. Είχε απολυθεί τον Μάρτιο του 2023, είχε πάρει αποζημίωση 75.000 ευρώ, είχε 500.000 σε καταθέσεις στην Ελλάδα. Με 500.000 ευρώ 75 ετών, τι να ανησυχήσει;», συνέχισε ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση.

Μεταξύ άλλων σημείωσε πως το σπίτι που είχε παραχωρηθεί στον 76χρονο δεν άνηκε στις αδερφές Καρνέση για να τίθεται θέμα εξώσεως, αλλά στον Σπύρο Καρνέση. Σύμφωνα με τον ίδιο ο Αιγύπτιος δράστης έμενε σε σπίτι στους Πεταλιούς και στο σπίτι στη Γλυφάδα, όταν βρισκόταν στην Αθήνα.

Συνεχίζοντας ο δικηγόρος της οικογένειας Καρνέση διερώτηθηκε αναφερόμενος σε όσα ακούγονται για τον δράστη «από τι αγανάκτησε; Ξέρουμε μέχρι σήμερα τι έχει γίνει». «Ήταν τρεις άνθρωποι γλυκύτατοι, ευπρεπέστατοι, δεν ύψωναν τον τόνο της φωνής τους, μίλαγαν πολιτισμένα και όποιες διαφορές τις έλυναν πολιτισμένα. Απόδειξη ότι η διαφορά με τον αδερφό οδηγήθηκε προς επίλυση στα δικαστήρια, κάναμε την αγωγή, δικάσαμε την προηγούμενη εβδομάδα, περιμένουμε την απόφαση», είπε ως προς την διαμάχη που είχαν τα τρία αδέρφια μεταξύ τους.

«Για κάποιο λόγο υπήρχε μίσος του ανθρώπου προς τις αδερφές Καρνέση. Δεν γνωρίζω γιατί υπάρχει το μίσος. Το γεγονός ότι αυτοκτόνησε δείχνει ότι είναι μία διαταραγμένη προσωπικότητα. Μπορεί να αυτοκτόνησε επειδή κατάλαβε ότι δεν μπορούσε να διαφύγει ή για οποιοδήποτε άλλο λόγο. Δεν αποκλείεται κάποιος να τον «φόρτιζε», αλλά κανείς δεν το ξέρει. Όταν επιλήφθηκε η αστυνομία τότε κατάλαβε ότι το σχέδιο που έχει οργανώσει στο μυαλό του δεν μπορούσε να το υλοποιήσει οπωςτο είχε στο αρρωστημένο του μυαλό, είδε ότι προφανώς δεν είχε ελπίδα να ολοκληρώσει το σχέδιό του και προέβη στο απονενοημένο διάβημα», κατέληξε ο δικηγόρος.

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση