HomeHL-WorldΑναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με τα κέρματα από το διάσημο συντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι;

Αναρωτηθήκατε ποτέ τι συμβαίνει με τα κέρματα από το διάσημο συντριβάνι Φοντάνα ντι Τρέβι;

Κάθε χρόνο συλλέγονται περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το σιντριβάνι. Που πάνε όμως, αυτά τα χρήματα;

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αν έχετε πάει ποτέ στη Ρώμη, εσείς και οι υπόλοιποι 2,78 εκατομμύρια τουρίστες που επισκέπτονται την ιταλική πρωτεύουσα κάθε χρόνο, πιθανότατα να έχετε ρίξει ένα νόμισμα μέσα στη Φοντάνα ντι Τρέβι. Κλισέ; Ναι. Μια ταξιδιωτική λιτανεία; Σίγουρα.

Καθήκον-μαμούθ

Για παράδειγμα, αν μόνο οι μισοί από όλους τους τουρίστες που επισκέπτονται τη Ρώμη πετάξουν ένα νόμισμα στη Φοντάνα ντι Τρέβι, τότε 1,39 εκατομμύρια νομίσματα πετιούνται κάθε χρόνο. Είναι συγκλονιστικό.

Μόλις τα κέρματα συγκεντρωθούν, στη συνέχεια απομακρύνονται με μια ειδική σκούπα που συγκεντρώνει τα κέρματα σε σακούλες

Λόγω του μεγάλου όγκου κερμάτων που καταλήγουν στον πυθμένα του σιντριβανιού, το δάπεδο του αξιοθέατου καθαρίζεται δύο φορές την εβδομάδα για να διατηρείται το σιντριβάνι καθαρό και να περιορίζονται οι φθορές.

Με ποιον τρόπο, λοιπόν, οι Ιταλοί καταπιάνονται με ένα τέτοιο καθήκον-μαμούθ; Η απάντηση έγινε viral στο TikTok. Οι χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης κατέγραψαν πλάνα από τον καθαρισμό του σιντριβανιού, τα ανέβασαν στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης και απέσπασαν τεράστια ανταπόκριση.

Πρώτα απενεργοποιούνται οι αντλίες, ώστε το σιντριβάνι να μην λειτουργεί πλέον. Στη συνέχεια, οι καθαριστές του σιντριβανιού σπρώχνουν όλα τα κέρματα στο κέντρο του δαπέδου του σιντριβανιού με ένα μακρύ εργαλείο που μοιάζει με σκούπα. Μόλις τα κέρματα συγκεντρωθούν, στη συνέχεια απομακρύνονται με μια ειδική σκούπα που συγκεντρώνει τα κέρματα σε σακούλες. Είναι αρκετά ήρεμο να το παρακολουθεί κανείς,

Ο καθαρισμός γίνεται κάθε Δευτέρα και Παρασκευή, ξεκινά στις 8 π.μ. και διαρκεί μερικές ώρες. Κάθε χρόνο συλλέγονται περίπου 1,5 εκατομμύρια ευρώ από το σιντριβάνι και δωρίζονται σε τοπικές φιλανθρωπικές οργανώσεις. Έτσι, ακόμη και αν η ευχή σας δεν πραγματοποιηθεί, ευτυχώς το ευρώ σας πηγαίνει σε έναν καλό σκοπό.

in.gr

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση