HomeΚΟΣΜΟΣΙταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα «έβαψαν» μαύρη τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Ιταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα «έβαψαν» μαύρη τη Φοντάνα ντι Τρέβι

«Η χώρα μας πεθαίνει»

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Ακτιβιστές της ομάδας Last Generation (Ultima Generazione), μπήκαν μέσα στο σιντριβάνι της Φοντάνα Ντι Τρέβι στη Ρώμη και το γέμισαν μαύρο νερό χρησιμοποιώντας κάρβουνο διαμαρτυρόμενοι για το κλίμα και την κυβερνητική αδιαφορία απέναντι στις αλλαγές του.

Οι ακτιβιστές ξετύλιξαν ένα πανό που έγραφε «δεν πληρώνουμε για ορυκτά καύσιμα» και στάθηκαν μέσα στο νερό φωνάζοντας «η χώρα μας πεθαίνει».

Το ίδιο είχαν κάνει νωρίτερα και στην πιάτσα Ναβόνα καταγγέλοντας τον θάνατο 14 ανθρώπων στη χώρα από τις πλημμύρες των προηγούθμενων ημερών, που χαρακτήρισαν προειδοποιητιοκό σημάδι για δραματικά μελλούμενα, γράφει το France 24.

Κινητοποιήσεις παντού

Σχεδόν ταυτόχρονα με τη Φοντάνα ντι Τρέβι υπήρξε και άλλη κινητοποίηση στην έκθεση βιβλίου του Τορίνο. Μπροστά από τις εισόδους της έκθεσης, άλλοι ακτιβιστές για την κλιματική αλλαγή κάθισαν μέσα σε σχεδίες στην είσοδο, με στόχο επίσης να επιστήσουν την προσοχή στις καταστροφικές πλημμύρες.

Μια ακόμη προσπάθεια ακτιβιστών για το κλίμα από τις ομάδες Extinction Rebellion, Fridays for Future και Scientist Rebellion να πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία στον τερματικό σταθμό ιδιωτικών αεροσκαφών στο αεροδρόμιο Caselle του Τορίνο ματαιώθηκε σήμερα όταν τους σταμάτησαν χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα ή εισιτήρια στο σημείο αναχωρήσεων.

Η αστυνομία σταμάτησε τις παραπάνω διαμαρτυρίες, καθώς η πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι έφτανε στην περιφέρεια της Εμίλια Ρομάνια, η οποία επλήγη ιδιαίτερα από τις καταστροφικές πλημμύρες.

in.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση