HomeHL-9Βρούτσης για γήπεδα: «Aνοίγουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον- Σε ολοκαίνουριο πλαίσιο με δρακόντειες κυρώσεις»

Βρούτσης για γήπεδα: «Aνοίγουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον- Σε ολοκαίνουριο πλαίσιο με δρακόντειες κυρώσεις»

«Ξεκινάμε με ένα πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων από την Τρίτη», σημείωσε χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Για το επερχόμενο άνοιγμα των γηπέδων αλλά και τα όλα όσα θα ισχύσουν από εδώ και στο εξής με το νέο νομοσχέδιο για την οπαδική βία, μίλησε ο Γιάννης Βρούτσης.

Μιλώντας στην εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις έξι» ΕΡΤ νωρίτερα σήμερα, ο αναπληρωτής υπουργός αθλητισμού, αναφέρθηκε εκτενώς στο διαδικαστικό κομμάτι της ασφάλειας των γηπέδων αλλά και στο χρονοδιάγραμμα των νέων αλλαγών που θα ολοκληρωθούν σε δύο μήνες από το άνοιγμα των γηπέδων. Στις δηλώσεις του κάνει λόγο για δρακόντεια μέτρα ασφαλείας αλλά και κυρώσεις σε περίπτωση που αυτά δεν ακολουθηθούν.

Επισημαίνει μάλιστα την προσοχή των φιλάθλων σε οποιοδήποτε χώρο και άθλημα καθώς οι κυρώσεις θα είναι εξαιρετικά αυστηρές. Παράλληλα μιλά για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και επισημαίνει χαρακτηριστικά πως «πάμε να φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ένα χρονικό ορίζοντα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και υλοποίησης».

«Τα γήπεδα ανοίγουν σε ένα νέο περιβάλλον, στο οποίο πλέον ο νέος νόμος του κράτους, με ευρεία πλειοψηφία στη Βουλή και με απόλυτη συνεννόηση με όλους τους θεσμικούς εκπροσώπους των ΠΑΕ, της Σούπερ Λιγκ και της μπάσκετ λιγκ, σε απόλυτη συνεννόηση και σε μία συμμαχία απέναντι στη βία. Ξεκινάμε με ένα χρονοδιάγραμμα συγκεκριμένο, το οποίο ολοκληρώνεται σε δύο μήνες από τώρα, ξεκινώντας από 13 Φεβρουαρίου, με ένα πλαίσιο ολοκαίνουριο, το οποίο έχει κυρώσεις δρακόντειες. Αυτό είναι το καινούργιο», ανέφερε αρχικά για το άνοιγμα των γηπέδων ο κ. Βρούτσης.

Παράλληλα μεταξύ άλλων αναφέρει πως «ανοίγουν σε ένα διαφορετικό περιβάλλον, δρακόντειες κυρώσεις, καθώς η ΔΕΑΦ, της οποίας το ΦΕΚ ανακοινώθηκε χθες, επιτρέψτε μου να σας πω και είναι και υπό τη μορφή ανακοίνωσης είδησης, πρόεδρος της είναι ο εφέτης εισαγγελέας, ο πρόεδρος Εφετών, εισαγγελίας ο κ. Καίσαρης. Άρα λοιπόν, ξεκινάμε με ένα πλαίσιο αυστηρών κυρώσεων και από την Τρίτη όποιοι αγώνες γίνονται, σε οποιοδήποτε άθλημα και σε οποιοδήποτε χώρο, να ξέρετε ότι οι κυρώσεις αυτές ισχύουν και να είναι πολύ προσεκτικοί».

Για τη διαδικασία εφαρμογής των μέτρων τόνισε πως «μετά είναι το δεύτερο ορόσημο, το χρονικό που αφορά την 6/3, τις κάμερες. Ήδη προετοιμάζονται όλα τα γήπεδα. Έχουμε εκδώσει το σχετικό ΦΕΚ, το οποίο περιγράφει πολύ αναλυτικά ποιες κάμερες θα μπουν, τι αναλύσεις θα έχουν. Ήδη τρέχουν αυτή τη στιγμή και οι ομάδες του μπάσκετ και οι ομάδες του ποδοσφαίρου και 9/4, το τελευταίο χρονικό ορόσημο, βάσει του οποίου πλέον οριστικοποιούνται οι διαδικασίες εγκατάστασης τεχνικών μηχανημάτων σε όλα τα γήπεδα της Super League 1, δηλαδή του ποδοσφαίρου της παλιάς πρώτης εθνικής και εγκαθίστανται μηχανήματα τα οποία ταυτοποιούν κάθε έναν που θα μπαίνει στο γήπεδο».

Ως προς τα μέτρα που θα εφαρμοστούν ενάντια στη βία σημείωσε πως «είναι γκολ από τα αποδυτήρια, γιατί αυτό το οποίο έχει συμβεί είναι τελείως διαφορετικό από αυτό που περιγράφετε. Τα γήπεδα κλείσανε δύο μήνες. Στους δύο αυτούς μήνες προετοιμάστηκε ένα καινούργιο νομοσχέδιο με μεταρρυθμίσεις, με καινοτομίες. Έγιναν συνεννοήσεις με όλα τα γήπεδα, το καθένα ξεχωριστά και με την κάθε ΠΑΕ ξεχωριστά. Προετοιμάστηκαν όλες εκείνες οι διαδικασίες που απαιτούνται για να εισαχθεί ένα νομοσχέδιο».

«Μπήκε ένα νομοσχέδιο το οποίο συζητήθηκε με ευρεία άνεση και ταυτόχρονα πέρασε σε διαβούλευση, πέρασε σε επιτροπές, πέρασε στην Ολομέλεια, ψηφίστηκε με ευρεία συνεννόηση και συμμετοχή των κομμάτων και από εκεί και πέρα, όπως καταλαβαίνετε πλέον στην τελική ευθεία όχι χρονοκαθυστέρηση δεν υπάρχει, σκεφτείτε ότι αυτό το οποίο επιχειρούμε τώρα, έλειπε για είκοσι χρόνια και αυτό το οποίο πάμε να κάνουμε σε δύο μήνες, δηλαδή η ταυτοποίηση των προσώπων έλλειπε για πολλές δεκαετίες, δηλαδή δεν υπήρχε τίποτα. Και τώρα πάμε να φτιάξουμε ένα ολοκαίνουργιο πλαίσιο μέσα σε ένα χρονικό διάστημα και σε ένα χρονικό ορίζοντα, σπάζοντας κάθε ρεκόρ σε επίπεδο αποφασιστικότητας, ετοιμότητας και υλοποίησης», κατέληξε.

lifo.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση