HomeΣΠΟΡ«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν, δεν είχε καμία βοήθεια» – Ο πατέρας της Πλατανιώτη μιλά για την δύσκολο δρόμο προς την κορυφή

«Νόμιζα ότι ονειρευόμουν, δεν είχε καμία βοήθεια» – Ο πατέρας της Πλατανιώτη μιλά για την δύσκολο δρόμο προς την κορυφή

«Το κράτος δεν βοηθά τα παιδιά όσο θα έπρεπε - Πρέπει να δοθούν κίνητρα

Διαφήμιση
Διαφήμιση

«Αυτό που έζησα δεν το πίστευα, νόμιζα ότι ονειρευόμουν», δήλωσε εμφανώς συγκινημένος ο πατέρας της Ευαγγελίας Πλατανιώτη, Μιχάλης, ο οποίος λίγες ώρες μετά την κατάκτηση του χρυσού Παγκοσμίου μεταλλίου της Ελληνίδας πρωταθλήτριας στην Ντόχα του Κατάρ μίλησε αποκλειστικά στο OPEN και στην εκπομπή «Τώρα Μαζί».

Η Ευαγγελία Πλατανιώτη έφερε στην Ελλάδα το πρώτο χρυσό μετάλλιο στην ιστορία της χώρας στην καλλιτεχνική κολύμβηση σε επίπεδο Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αλλά ο δρόμος δεν ήταν σε καμία περίπτωση στρωμένος με ροδοπέταλα. Ο πατέρας της τόνισε στην εκπομπή, ότι η Ευαγγελία δεν είχε καμία βοήθεια από το κράτος και κατάφερε να γράψει Ιστορία αποκλειστικά λόγω του χαρακτήρα, του ταλέντου της και των άπειρων ωρών δουλειάς εκείνης και των προπονητών της μέσα στην πισίνα.

Πέρασε τις δύσκολες στιγμές χωρίς καμία βοήθεια

«Η Ευαγγελία από πολύ μικρή είχε ασχοληθεί με την καλλιτεχνική κολύμβηση. Πέρασε πάρα πολύ δύσκολα πράγματα αλλά δεν τα έβαλε ποτέ κάτω. Είχε δύσκολες καταστάσεις και (τις πέρασε) χωρίς καμία βοήθεια, καθώς το κράτος δεν βοηθά τα παιδιά όσο θα έπρεπε», σημείωσε αρχικά και αναφέρθηκε στον χαρακτήρα της κόρης του.

«Λόγω του χαρακτήρα της, όταν βάζει κάτι σκοπό το καταφέρνει και ήταν ο σκοπός της να πάρει το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο. Τα κατάφερε και είμαστε πάρα πολύ χαρούμενοι και υπερήφανοι για αυτό το αποτέλεσμα».

Ξέραμε τις δυνατότητες της Ευαγγελίας

«Ξέραμε τις δυνατότητες της Ευαγγελίας, αλλά επειδή είναι ένα άθλημα με κριτές και επειδή υπάρχουν διάφορα πράγματα που παίζουν ρόλο, είχα κάποια επιφύλαξη. Τελικά, η Ευαγγελία φέτος τα κατάφερε και στον τελικό πάρα πολύ καλά», επεσήμανε ο κ. Μιχάλης σχετικά με τον αν περίμενε η κόρη του να πατήσει κορυφή στο Κατάρ.

Πρέπει να δοθούν κίνητρα στους αθλητές

Ο πατέρας της Ελληνίδας Παγκόσμιας πρωταθλήτριας εξέφρασε την ελπίδα του να αλλάξουν κάποια πράγματα στο άθλημα, αλλά ήταν πολύ επιφυλακτικός. «Στην Ελλάδα την μια στιγμή αλλάζουν τα πράγματα και μετά επανέρχονται. Μακάρι να αλλάξει κάτι στο άθλημα και γενικά στον αθλητισμό. Θα πρέπει να δώσουν κάποια κίνητρα στους αθλητές. Κάποια στιγμή είχαν δώσει πολλά και μετά τα πήραν όλα πίσω. Αν δώσουν κάποια κίνητρα πιστεύω ότι θα ασχοληθούν πολύ περισσότερα παιδιά», υπογράμμισε.

Ανέφερε μάλιστα ότι η Ευαγγελία παράλληλα με τον πρωταθλητισμό σε έναν τόσο δύσκολο και απαιτητικό άθλημα δεν παράτησε τις σπουδές της και τα κατάφερε και στο Πανεπιστήμιο.

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση