HomeΚΡΗΤΗΗ συμμετοχή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Η συμμετοχή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου στον εορτασμό των Τριών Ιεραρχών

Ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Με λαμπρότητα και μέσα σε ιδιαίτερα εορταστικό κλίμα, παρουσία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης, Αρχών της Εκπαίδευσης, εκπαιδευτικούς και μαθητές πραγματοποιήθηκε σήμερα 30 Ιανουαρίου 2024 στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά ο εκκλησιασμός για την εορτή των Τριών Ιεραρχών. Συγκεκριμένα παραβρέθηκαν η Εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος στον τομέα Παιδείας και Δια βίου Μάθησης, κα Ελένη Μαράκη, ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ Μανώλης Μπελαδάκης και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου κ Αντώνης Φουντουλάκης.
img_9463
Μετά το πέρας του εκκλησιασμοου ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ.κ. Ευγένιος αντάλλαξε ευχές με τους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στη γραφεία της Μητρόπολης και, μαζί, παρακολούθησαν καλλιτεχνικό πρόγραμμα από σχολεία του Ηρακλείου.
img_9513
Ο Διευθυντής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, κ Μανόλης Μπελαδάκης, σε μήνυμά του αναφέρει:

«Σήμερα, 30η Ιανουαρίου, γιορτάζουμε ένα ξεχωριστό γεγονός στο ημερολόγιό μας, την εορτή των Τριών Ιεραρχών: του Αγίου Βασιλείου του Μέγα, του Γρηγορίου του Θεολόγου και του Αγίου Ιωάννη του Χρυσοστόμου. Αυτοί οι τρεις μεγάλοι Πατέρες της Εκκλησίας μας δεν είναι μόνο πνευματικοί ηγέτες, αλλά και πρότυπα σοφίας, επιστήμης και παιδείας. Η σημερινή ημέρα είναι μια ευκαιρία να αναλογιστούμε τη σημασία της μάθησης και της πνευματικής ανάπτυξης στη ζωή μας.

Αγαπητά παιδιά, στην πορεία της μάθησης, είστε τα λαμπερά αστέρια που φωτίζουν το μέλλον μας. Κάθε νέα γνώση, κάθε ερώτηση, κάθε αμφισβήτηση που κάνετε, σας φέρνει ένα βήμα πιο κοντά στην επίτευξη των ονείρων σας. Οι Άγιοι Βασίλειος, Γρηγόριος και Ιωάννης σας υπενθυμίζουν την αξία της αγάπης για τη γνώση και την ανάγκη να αναπτύσσετε τόσο το μυαλό όσο και την καρδιά σας.

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, είστε οι οδηγοί στο ταξίδι της γνώσης για τα παιδιά μας. Η αφοσίωσή σας, η υπομονή σας και η σοφία σας είναι ανεκτίμητα δώρα που μοιράζεστε καθημερινά. Όπως οι Τρεις Ιεράρχες, έτσι και εσείς διαδίδετε το φως της γνώσης και της αλήθειας στις νέες γενιές.

Και εσείς, αγαπητοί γονείς, παίζετε έναν κρίσιμο ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία. Η αγάπη, η υποστήριξη και η καθοδήγησή σας είναι οι βάσεις πάνω στις οποίες τα παιδιά σας μπορούν να χτίσουν ένα δυνατό και λαμπρό μέλλον. Μαζί, ως μια κοινότητα, μπορούμε να φωτίσουμε τον δρόμο για τις νέες γενιές με τη σοφία και τις διδαχές των Τριών Ιεραρχών.

Ας γιορτάσουμε λοιπόν αυτή την ημέρα με ευγνωμοσύνη και αγάπη για τη γνώση, την πίστη και την εκπαίδευση. Ας ακολουθήσουμε το παράδειγμα των Τριών Ιεραρχών, αναζητώντας τη σοφία και την αλήθεια στη ζωή μας και μοιραζόμενοι το φως της γνώσης με τους γύρω μας.

Χρόνια Πολλά σε όλη την εκπαιδευτική κοινότητα.»

Διαφήμιση
Διαφήμιση