HomeHL-9Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ

Δημοσκόπηση Alco: Προβάδισμα 23,6 μονάδων για ΝΔ

Κυρίαρχος ο Μητσοτάκης σε εξωτερική πολιτική, καθημερινότητα, οικονομία

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ στην εκτίμηση ψήφου, όπως προκύπτει από το β’ μέρος της δημοσκόπησης της Alco για το Open.

Δεύτερο κόμμα παραμένει το ΠΑΣΟΚ ωστόσο ο ΣΥΡΙΖΑ κινείται πολύ κοντά, σε απόσταση… αναπνοής, μόλις 0,2% πίσω.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει κυρίαρχος στη δημοφιλία, ενώ ταυτόχρονα προηγείται μακράν των άλλων πολιτικών αρχηγών στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής, οικονομίας και καθημερινότητας.

Τέλος, σχεδόν 6 στους 10 δηλώνουν ότι συμφωνούν με την κυβερνητική πρωτοβουλία για ίδρυση μη κρατικών ΑΕΙ ενώ σχεδόν 7 στους 10 δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού.

Αναλυτικότερα τα ευρήματα της Alco έχουν ως εξής:

Alco: Πρόθεση ψήφου με αναγωγή

Στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή η ΝΔ κινείται στο 37,3%, έχοντας διαφορά 23,6 ποσοστιαίων μονάδων από το ΠΑΣΟΚ που είναι δεύτερο με 13,7% και ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 13,5%. Το ΚΚΕ στο 9%, ενώ η Ελληνική Λύση εκτοξεύεται στο 8,2%.

a1

Alco: Δημοτικότητα πολιτικών αρχηγών

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης παραμένει πρώτος σε δημοτικότητα πολιτικός αρχηγός, με δεύτερο τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τρίτο τον Νίκο Ανδρουλάκη, τέταρτη στην Ζωή Κωνσταντοπούλου με μόλις πέμπτο τον Στέφανο Κασσελάκη.

a2 a3

Alco: Αξιολόγηση πολιτικών αρχηγών

Αδιαφιλονίκητα μπροστά στον χειρισμό θεμάτων εξωτερικής πολιτικής είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς το 42,7% εκτιμά ότι μπορεί να τα αντιμετωπίση καλύτερα. Και μάλιστα ο πρωθυπουργός εμφανίζει αύξηση σχεδόν 3 μονάδων (2,6% σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση.

Το 29,3% απαντά «κανένας» ενώ πολύ πίσω είναι ο Στέφανος Κασσελάκης με 9% και ο Νίκος Ανδρουλάκης με 8,2%.

a4

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος στον χειρισμό θεμάτων οικονομίας, με ποσοστό 33,6%. Το 34,4% απαντά «κανένας» ενώ ακολουθεί ο Ν. Ανδρουλάκης (11,1%) και Στ. Κασσελάκης με 11%.

a5

Επιπλέον, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται καλύτερος με 29,7% (ανεβάζοντας μάλιστα κατά 1,5% το ποσοστό του) στην διαχείριση θεμάτων καθημερινότητας. Ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης (με αύξηση 0,2%) και ο Ν. Ανδρουλάκης (πτώση 0,9%). Ωστόσο η απάντηση «κανένας» είναι στην κορυφή με 34,7%.

a6

 

Alco: Σχεδόν 6 στους 10 συμφωνούν με τα μη κρατικά πανεπιστήμια

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ευρήματα σε σχέση με την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων, που προωθεί η κυβέρνηση. Το 57,4% συμφωνεί και μάλλον συμφωνεί ένας 34,8% που διαφωνεί και μάλλον διαφωνεί.

a7

Επιπλέον, σχεδόν 7 στους 10 (ποσοστό 67%) δηλώνουν ότι θα εκδηλώσουν ενδιαφέρον τα πανεπιστήμια του εξωτερικού, έναντι ποσοστού 20,3% που εκτιμά το αντίθετο.

a8

Alco: Η βία των ανηλίκων προβληματίζει

Πρώτη εγκληματική δραστηριότητα που απασχολεί είναι η βία ανηλίκων (ποσοστό 41%). Ακολουθούν οι γυναικοκτονίες (16,5%), οι ληστείες και το οργανωμένο έγκλημα.

a9 a10 a11

iefimerida.gr

Διαφήμιση
Διαφήμιση