HomeHL-GreeceΔημοσκόπηση ALCO: Στο 25,6% η ΝΔ, στο 12,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ

Δημοσκόπηση ALCO: Στο 25,6% η ΝΔ, στο 12,3% ο ΣΥΡΙΖΑ, στο 11,4% το ΠΑΣΟΚ

Απώλειες για ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, κέρδη για τον ΣΥΡΙΖΑ, την Ελληνική Λύση και την Πλεύση Ελευθερίας - Όχι στην πρόταση Κασσελάκη για πρόωρες εκλογές με διεθνείς παρατηρητές από το 57%

Διαφήμιση
Διαφήμιση

 

Ισχυρό προβάδισμα – παρά τις απώλειες – διατηρεί η ΝΔ έναντι του δεύτερου ΣΥΡΙΖΑ στη δημοσκόπηση της ALCO που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Alpha, προσεγγίζοντας τα ποσοστά των ευρωεκλογών του 2019, ενώ το ΠΑΣΟΚ, που παραμένει σταθερό στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων, είναι στην τρίτη θέση και σε αυτή τη μέτρηση.

Η ΝΔ χάνει 1,4 της μονάδας σε σχέση με την μέτρηση του Μαρτίου, ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίζει 1,8 μονάδες ενώ το ΠΑΣΟΚ πρακτικά παραμένει στάσιμο, με απώλεια 0,1 της μονάδας. Πάντως, η μεγάλη πλειοψηφία – το 57% – δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές με παραίτηση Μητσοτάκη και διεθνείς παρατηρητές, όπως ζήτησε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Κέρδη εμφανίζει η Ελληνική Λύση που είναι στην τέταρτη θέση, μπροστά από το ΚΚΕ, αλλά και η Πλεύση Ελευθερίας, που καταγράφηκε στο 3,5% – προφανώς λόγω και της έντονης παρουσίας της στη Βουλή, στη συζήτηση της πρότασης δυσπιστίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μέτρησης, το 75% δεν έχει πεισθεί ότι δεν υπάρχει προσπάθειας συγκάλυψης της τραγωδίας των  Τεμπών ακόμα και μετά από τη συζήτηση στη Βουλή, ενώ το 49% – με άνοδο 9 μονάδων σε σχέση με τον Φεβρουάριο – δηλώνει ότι οι ευρωεκλογές είναι ευκαιρία για ψήφο διαμαρτυρίας.

protothema.gr

12 10-1 05-2 09-1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση