HomePost ItΑγρότες και Ξενοδοχοϋπάλληλοι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με πρωτοβουλία του Φραγκίσκου Παρασύρη

Αγρότες και Ξενοδοχοϋπάλληλοι στη συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής με πρωτοβουλία του Φραγκίσκου Παρασύρη

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Αγρότες και Ξενοδοχοϋπάλληλοι, καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό την παραγωγική και αναπτυξιακή πορεία του Νομού Ηρακλείου. Επειδή, όμως, τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εντείνονται, στην Ολομέλεια της Βουλής τη Δευτέρα, θα συζητηθούν δύο επίκαιρες ερωτήσεις που κατέθεσε ο Φραγκίσκος Παρασύρης, Βουλευτής Ηρακλείου του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής.

Η πρώτη ερώτηση προς το Υπουργείo Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αφορά τις αποζημιώσεις των αμπελουργών του Ηρακλείου, των οποίων η παραγωγή καταστράφηκε από τον περονόσπορο.

Η δεύτερη επίκαιρη ερώτηση προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, αναδεικνύει την αναγκαιότητα της χρονικής επέκτασης του Επιδόματος Ανεργίας των Ξενοδοχοϋπαλλήλων, προκειμένου να καλύπτει τους χιλιάδες εργαζομένους στη διάρκεια όλης της περιόδου, κατά την οποία τα Ξενοδοχεία και οι τουριστικές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Όπως τονίζει χαρακτηριστικά στην ερώτησή του ο Φραγκίσκος Παρασύρης «την επαναφορά της χρονικής διάρκειας του επιδόματος ανεργίας στα επίπεδα παλαιότερων ετών, διεκδικεί, μεταξύ άλλων, η Διοίκηση και τα 15.000 περίπου Μέλη του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ν. Ηρακλείου.

Με δεδομένη την εποχικότητα που παρουσιάζει ο τουρισμός στο Νομό Ηρακλείου, χιλιάδες εργαζόμενοι στον κλάδο, για χρονικό διάστημα που σε ορισμένες περιπτώσεις ξεπερνά και τους έξι μήνες, παραμένουν χωρίς εισόδημα, καθώς το επίδομα ανεργίας, τους αποδίδεται για διάστημα τριών μηνών και πέντε ημερών.

Το υπόλοιπο χρονικό διάστημα, κατά το οποίο τα ξενοδοχεία παραμένουν κλειστά, μέχρι την έναρξη της τουριστικής περιόδου της επόμενης χρονιάς, οι Ξενοδοχοϋπάλληλοι, αδυνατούν να ανταπεξέλθουν σε βασικές ανάγκες βιοπορισμού. Σύμφωνα, μάλιστα με στοιχεία του εν λόγω Σωματείου το 90% των ξενοδοχοϋπαλλήλων απολύεται στα τέλη του Οκτώβρη και προσλαμβάνεται ξανά το Μάιο».

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση