HomeHL-9Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται κάθε ενέργεια κατεδάφισης στην Ελούντα

Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται κάθε ενέργεια κατεδάφισης στην Ελούντα

Η απαγόρευση ισχύει έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις αρχές Απριλίου

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Προσωρινή διαταγή με την οποία απαγορεύεται κάθε ενέργεια κατεδάφισης εξέδωσε ο Πρόεδρος Πρωτοδικών Λασιθίου εκδικάζοντας τις χθεσινές αιτήσεις καταστηματαρχών της Ελούντας κατά των οποίων εκκρεμεί η εκτέλεση πρωτοκόλλων κατεδάφισης στον παραλιακό δρόμο Ελούντας.

Η απαγόρευση ισχύει έως την εκδίκαση των ασφαλιστικών μέτρων στις αρχές Απριλίου.

Η απόφαση αυτή αφορά τρεις αιτήσεις που συζητήθηκαν χθες στο Μονομελές Πρωτοδικείο Λασιθίου, αλλά έχουν προηγηθεί τις προηγούμενες ημέρες ανάλογες αποφάσεις και για άλλα καταστήματα της Ελούντας που είχαν υποβάλει αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Όπως είχε δηλώσει στην ΑΝΑΤΟΛΗ καταστηματάρχης, του οποίου οι κατασκευές που βρίσκονται προς την πλευρά της θάλασσας προβλέπεται να κατεδαφιστούν, η εξέλιξη αυτή είναι πέραν κάθε λογικής. Δεν είναι δυνατόν, όπως τόνισε, να δίνεται εντολή από την αρμόδια Υπηρεσία της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης στον εργολάβο που έχει αναλάβει τις κατεδαφίσεις να κάνει «γλόμπο» την παραλιακή ζώνη μετατρέποντάς την σε «λωρίδα της Γάζας», αφού οι κατεδαφίσεις δεν αφορούν μόνο την ανωδομή (πέργκολες, τοιχία κλπ.) αλλά και δάπεδα με αποτέλεσμα να προκληθούν σοβαρές ζημιές έως πλήρη καταστροφή υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης, αποχέτευσης κλπ. τα οποία είναι τοποθετημένα κοντά στην επιφάνεια του εδάφους!

Εφόσον ανασκαφεί, έστω και σημειακά, η επιφάνεια του δρόμου που οδηγεί από το «Μέγαρο» στο «Χαρουποσπάσιο» ή και πιο πέρα, όπου υπάρχουν και πολλές κατοικίες και έχουν τον συγκεκριμένο δρόμο ως πρόσβαση, τί θα συμβεί αν προκύψει έκτακτη ανάγκη πρόσβασης ασθενοφόρου, αναρωτήθηκε η δικηγόρος των θιγόμενων.

Διαφήμιση
Διαφήμιση