HomeΚΡΗΤΗΣυναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου με τον Ρώσο επενδυτή

Συναντήθηκε ο δήμαρχος Αγίου Νικολάου με τον Ρώσο επενδυτή

Ο κ. Μπορίσοφ τόνισε ότι η επένδυση θα είναι απολύτως εναρμονισμένη με το περιβάλλον

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Στην τελική ευθεία μπαίνει όπως όλα δείχνουν η επένδυση του mega project Elounda Hills, στην ομώνυμη περιοχή Ελούντα της Κρήτης,

Σε συνάντηση που είχαν σήμερα (11/1) ο κ. Βιιτάλι Μπορίσοφ ιδιοκτήτης του κατασκευαστικού ομίλου Mirum με τον Δήμαρχο Αγίου Νικολάου κ. Μανώλη Μενεγάκη, ο ίδιος αποκάλεσε την επένδυση έργο της ζωής του, τονίζοντας ότι όνειρο του είναι να δημιουργήσει ένα από τα ομορφότερα έργα της Μεσογείου!

Σύμφωνα με το Ρώσο επενδυτή το έργο τόσο σχεδιαστικά, όσο και από άποψη χρηματοδότησης είναι πλέον έτοιμο, αφού τρείς ελληνικές τράπεζες είναι έτοιμες να το στηρίξουν ουσιαστικά.

Ο κ. Μπορίσοφ, τόνισε επίσης ότι η επένδυση θα είναι απολύτως εναρμονισμένη με το περιβάλλον, προκειμένου να μην χαλάσει η ισορροπία που σήμερα υπάρχει, ενώ εξέφρασε την πρόθεση του, ν΄ αφήσει το δικό αποτύπωμα στην περιοχή, καλώντας την δημοτική αρχή να συνδράμει ουσιαστικά στην ολοκλήρωση του.

Ο Δήμαρχος Αγίου Νικολάου κ. Μανώλης Μενεγάκης, διαπιστώνοντας την κοινή φιλοσοφία, αναφορικά με τους άξονες υλοποίησης της συγκεκριμένης επένδυσης, τόνισε ιδιαίτερα ότι οι οποιεσδήποτε παρεμβάσεις υπάρξουν θα πρέπει να εναρμονίζονται με τον τόπο και την ταυτότητα του. Μάλιστα, αναφέρθηκε στα πρώτες ξενοδοχειακές επιχειρήσεις που δημιουργήθηκαν στον Άγιο Νικόλαο ήδη από την δεκαετία του ΄60 (απαρχή του τουρισμού) που υλοποιήθηκαν με γνώμονα τον σεβασμό στο περιβάλλον και τον τόπο συνολικότερα, υπογραμμίζοντας ότι κάτι ανάλογο θα πρέπει να συμβεί και με την μεγάλη αυτή επένδυση.

Επιπλέον ο κ. Μενεγάκης αναφερόμενος στην συνεργασία με το Δήμο Αγίου Νικολάου, σε ζητήματα (δίκτυα ύδρευσης-υποδομές), δήλωσε ότι θα πρέπει να θεωρείτε δεδομένη.

Την στήριξη του Δήμου, ζήτησε επίσης και ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Αγγελιδάκης, ο οποίος επανέλαβε ότι η συνεργασία με την Τεχνική Υπηρεσία, θα πρέπει να είναι διαρκής, ιδιαίτερα τον μήνα Φεβρουάριο, όπου θα υπάρξει η σχετική αδειοδότηση και θα ξεκινήσουν τα έργα υποδομής.

Να σημειώσουμε τέλος ότι ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Μανούσος Πεδιαδίτης, συνεχάρη τον κ. Μπορίσοφ για την επιμονή που έχει επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια αναφορικά με την κατασκευή του έργου, γεγονός που καταδεικνύει την αγάπη του για τον τόπο, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

 

 

 

Διαφήμιση
Διαφήμιση